Aki egy napnál többet volt Szegeden, vagy a budapesti XVI., illetve XXII. kerületben, az egy hónapig nem adhat vért.

Terjed a nyugat-nílusi láz Magyarországon – A véradást is korlátozzák miatta

Illusztráció: Pixabay.com

Az Országos Vérellátó Szolgálat tájékoztatója szerint ha valaki egy napnál több időt tölt el a budapesti XVI., vagy a XXII. kerületben, akkor a nyugat-nílusi vírus kockázata miatt 30 napig nem adhat vért – számol be az RTL Híradó. Riportjukból kiderül, ugyanez a korlátozás érvényes Szegedre is.

A Híradó az ázsiai tigrisszúnyogokkal köti össze a vírus kockázatát, ami mostanra már évek óta jelen van azországban. Kurucz Kornélia biológus ugyanakkor azt nyilatkozta az RTL-nek, hogy a közönséges, dalos szúnyog is képes terjeszteni ezt a kórokozót.

A biológus szerint augusztus végén, szeptember elején terjed legjobban a nyugat-nílusi láz. A fertőzés a legtöbb esetben nem okoz panaszt, de az esetek 20 százalékában akár agyhártya- vagy agyvelőgyulladás is kialakulhat.

Forrás: RTL Híradó
Fotó: Pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
figyelem..." de az esetek 20 százalékában akár agyhártya- vagy agyvelőgyulladás is kialakulhat. " itt az újabb lehetőség a hisztire...ugyanis a 20 % -ék feltételes mód...nagyjából annyi eséllyel ,mint a lottó ötös...ja...és ez is évtizedek óta jelen van...besúgó készíti már a vakcinát...?...és természetesen a tigrisszzúnyog egy zseni...szeged és a két kerület határán visszafordul... még véletlenül sem repül a s.zomszédba..azt hiszem, a magyar orvostársadalom megérett egy alapos tisztogatásra...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.