Az MSZP megszüntetné a kerékbilincsezést, az objektív felelősség kiterjesztésével és a közigazgatási bírság alkalmazásával bezárná a kiskapukat a szabálytalanul parkolók előtt.

Megszüntetnék a kerékbilincsezést – Indokolatlanul korlátozza a tulajdonjogot és eljárt felette az idő

Fotó: 123rf.com

Molnár Zsolt, a szocialisták pártigazgatója csütörtökön online sajtótájékoztatón közölte: az erről szóló törvényjavaslatot a párt benyújtotta az Országgyűlésnek.

Az országgyűlési képviselő emlékeztetett arra, hogy júniusban már javaslatot nyújtott be a kerékbilincs alkalmazhatóságának eltörléséről, az intézkedés ugyanis már idejétmúlttá vált. Megszüntetnék a kerékbilincsezést – Indokolatlanul korlátozza a tulajdonjogot és eljárt felette az idő illetve a digitalizáció miatt ma már szinte elkerülhetetlen a szabálysértések és parkolási díjak befizetése – magyarázta.

Az objektív felelősség kiterjesztésével és a közigazgatási bírság alkalmazásával viszont az eddigi kiskapuk is bezárulnának a szabálytalankodók előtt – hangsúlyozta.

A javaslat azt is tartalmazza, hogy a bírság összegéből fele-fele arányban részesüljenek az önkormányzatok és az állam, hiszen az önkormányzati közterületfelügyelők, akik kiszabják a szabálysértési bírságokat, számos adminisztrációs terhet kénytelenek viselni.

Arról is szólt: a mostani javaslat része annak a sorozatnak, amelyet a közbiztonság és a közlekedésbiztonság javítása érdekében indított útjára az MSZP. Javaslataik kézzelfogható megoldásokat jelentenek egy-egy adott társadalmi problémára – mondta Molnár Zsolt.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Box Hill
Mindig törvényellenes volt, mert pont a szabálytalanság megszüntetését akadályozta.
ómió
Meg, hát, az anarcholiberalizmus "szellemében" is...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.