A SZÉP-kártyát érintő kormányzati intézkedések keretében, a fideszes kormány adókedvezménye révén a munkáltatók plusz kétszázezer forinttal tölthetik fel dolgozóik SZÉP-kártyáját.

650 ezer forintra emelik a SZÉP-kártya kedvezményes keretét augusztustól, élelmiszerre is el lehet költeni.

200.000. forint pluszt adhatnak a cégek adómentesen – ha akarnak. Forrás: Pixabay

A keretet az év végéig élelmiszer vásárlásra is fel lehet használni – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) az Országos Sajtóközponttal.

A döntés értelmében idén augusztus 1. és december 31. között a munkáltatók a jelenlegi kereten felül a SZÉP-kártyára egyszeri legfeljebb 200 ezer forintos többlet összeget utalhatnak dolgozóiknak. Így 2023-ban 650 ezer forintra emelkedik a rendkívül kedvező adó- és járulékfizetés mellett adható munkavállalói elismerés keretösszege. Ebben az időszakban a SZÉP-kártyákon lévő pénz hidegélelmiszerek vásárlására is felhasználható.

A SZÉP-kártya keretének megemelése a GFM szerint bővítheti a turisztikai keresletet, a felhasználási területek kibővítése növeli a családok vásárlóerejét.

Az intézkedés szándék szerint jelentősen növeli a fogyasztást, segíti az élelmiszeripart, végső soron hozzájárul a magyar gazdasági teljesítmény növekedéséhez és a munkahelyek megvédéséhez.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Megsarcolás nélkül!? Hát, ez nem efftársi!
namihami
Azért az a laza kérdés megfordult a fejemben, hogy az, akit a cége (úgy lazán) megdob MÉG PLUSZ 650 ezer forinttal, annak valóban kajára kellene ezt a pénzt költenie?!?!
Aki ennyi ajándékjájemet szakít még le a cégétől, annak a fizetése se lehet annyi, hogy ezt a potyalét éppen ennivalóra legyen kénytelen költeni!
simmering73
Feltölthetik, ha ki tudják gazdálkodni. A kormány már megint más f*szával veri a csalánt. Az állami szektor egyes részein a minimális összeget se szívesen teszik a kártyára (nettó 160 ezer/év).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.