Tikvicki Dóra ügyében az Egyetem TV kiadója öntött tiszta vizet a pohárba.

Botrány a szegedi Egyetem TV-nél: Nem homofóbia, hanem Mi Hazánkos kötődés miatt kellett távoznia a műsorvezetőnek

Kép: Tikvicki Dóra / Facebook

Sokáig tartott, de végre kiderült, valójában miért küldték el a szegedi Egyetem TV-től Tikvicki Dóra műsorvezetőt. Eddig Tikvicki narratívája volt ismert, mi szerint homofóbiával vádolták egy adásba nem került LMBTQ-vita miatt. A műsorvezető ugyanis

Moderálatlan vitában engedte egymásnak Szűcs Editet, a Meseország mindenkié gyerekkönyv egyik alkotóját és Lukács Adorjánt, a megszűnt Pesti TV egykori műsorvezetőjét – utóbbi pedig önhatalmúlag publikált vágott részletet a felvételből.

Tikvicki előbb a Szegedi Tudományegyetem vezetésére fogta kirúgását – az azonban az Indexnek cáfolta, hogy bármi köze lenne a TV-hez. Most pedig az Egyetem TV kiadójának képviseletében Szentesi Tamás ügyvezető öntött tiszta vizet a pohárba, a Blikknek és a Media1-nek nyilatkozva. Ebben rámutat:

A valódi probléma az, hogy Tikvicki a Mi Hazánk által pénzelt portálnál is műsorvezető, a Nyílt Sisak című műsorban. Amikor ez kiderült, úgy döntöttek, közéleti témájú anyagait nem közlik – Tikvicki pedig ennek ellenére és után szervezte meg a botrányos vitát.

A Media1 egyébként azt is írja, hogy Tikvicki az újságírók lejáratásával foglalkozó, Fidesz-közeli Transzparens Újságírásért Alapítvány stratétégiai igazgatója is.

Tikvicki rendszeresen posztol a kirúgásról közösségi oldalán, ahol a korábbi, cáfolt állításait megosztotta. Szentesi magyarázatát is tagadja:

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Na, ugye! Nem "efftársi" műsorvezetőnek ott nincs helye!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.