Szeretnék, hogy ne lehessen olyan eseményeket szervezni, mint a Mi Hazánk keddi gyűlöletkeltő demonstrációja.

Roma nők kérik Novák Katalint: Lépjen a Mi Hazánk gyűlöletkeltése ellen

MTI/Illyés Tibor

Novák Katalin államfőnek és Sztojka Attilának, a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztosnak címzett nyílt levelet tett közzé a Roma Női Hálózat a Mi Hazánk keddi tüntetése miatt. A Mi Hazánk ugyanis rasszista megmozdulást szervezett, azt hangoztatva, hogy augusztus 29-ét a „cigánybűnözés áldozatainak emléknapjává” kívánják nyilvánítani.

Levelünkben a magyarországi roma közösség mélységes felháborodását közvetítjük. Elutasítjuk a Mi Hazánk Mozgalom kollektív felelősségre vonását, elutasítjuk a gyűlöletkeltő megnyilvánulásokat

– áll a Hálózat nyílt levelében. Nováknál és Sztojkánál azt szeretnék elérni, hogy – mint fogalmaznak – védjék meg az ország legnagyobb kisebbségének a becsületét és biztonságát, illetve tegyenek olyan intézkedéseket, amik az ehhez hasonló eseményeket megakadályozzák.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

percsi
@rokker33: Büdös gyilkosok nem csak cigányok.
Én ismerek pár cigány családot, a szülők ledolgozták az életüket, nem irka-firkával, uszítással és gyűlöletkeltéssel keresték a pénzüket! Iskoláztatták gyermekeiket: érettségi, szakma, van közgazdász, állatorvos is közöttük. Ja, és világbajnok is, nem is egy!
Sajnos nagyon sok a tolvaj, naplopó, és van büdös gyilkos is közöttük.
Sajnos sok magyarról is elmondható!
A vidéki magyaroknak nehéz munkát találni, a vidéki cigányoknak sokkal nehezebb.
Ők a te bandádhoz tartoznak, őket tudjátok szavazás előtt pár forintért megvenni. Ez idáig a cigányság túlnyomó többsége a Fidre szavazott! Nagy szükségetek van rájuk!
A te gazdád is cigus, aki magyar családokat és az országot teszi tönkre, mégis rajongsz érte! Tehát ne háborogj!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Na! Most ők viszik "az ősjobbikos szálat"!?
csak úgy....
témába vágó :Szeptemberben érkeznek Magyarországra a kamionsofőrnek kiválasztott indiai nők
alapjarat.hu/cikk/el-mondo/szeptemberben-erkeznek-magyarorszagra-kamionsofornek-kivalasztott-indiai-nok/32552
0rbánék már "cigánylyányokból" is behozatalra szorulnak?
percsi
@izéke: Lelépett? Vajon miért? Boldog, amiért a honban maradt magyarok egyre rosszabbul élnek, azért vityafan. Az ilyen embert nevezik rosszindulatúnak!
SÍva
A roma nők nem kérik a saját fiaikat, lányaikat, férjeiket, feleségüket és egyéb rokonukat, hogy változtassanak az életmódjukon mert a jelenlegi helyzetet ők teremtették a rájuk jellemző bűnözési formák kiemelkedően nagy számával? Mit gondolnak mi történne ha a magyarok és a velük élő nemzetiségek ugyan azt a viselkedést tanúsítanák velük szemben amit ők a mindennapokban elkövetnek ellenünk? Gondoljuk csak a kőrösladányi esetre amit a média eltitkol! Ha még nem hallattatok vagy olvastatok volna róla akkor elmondom, hogy a napokban egy hatvan feletti nőhöz tört be egy rejtett erőforrás (azért ez a megfogalmazás mert ez valaki szerint etikus) és egész éjjel erőszakolta! Fordított esetben ti mit tennétek? Nektek úgy gondoljátok csak jogaitok vannak de azzal nagyon visszaéltek!
balos
Szerintem az árok ásás nem mai találmány,ahogy rasszizmus sem!Az 1100éve ide evett "magyarok" is jó táptalaja a kirekesztésnek és rasszimusnak!Vannak akik akkor érzik jól magukat,mikor fitogtatják másságukat!Na azok a kétlábra állt majmok,embernek álcázva!Az igazo Majom az nem akar ember lenni!Nem hülye!
balos
@Őrnagy: A...!A többit tudod szarnagy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.