A magyar mentőalakulatok hajóra tudtak szállni és hétfőre már elérhetik Líbia katasztrófa sújtotta régióját, ahol azonnal megkezdik majd a munkát – közölte a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap délután a Facebook-oldalán.

Szijjártó szerint hétfőre elérhetik Líbia árvíz sújtotta régióját a magyar mentőcsapatok

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Szijjártó Péter emlékeztetett: csaknem egy hete, hétfőre virradóra katasztrófa történt a líbiai Derna kikötővárosában, ahol vihar okozta gátszakadás miatt több mint 10 ezer ember vesztette életét, további ezreket még nagy erőkkel keresnek.

"Folyamatosan egyeztetünk a helyi hatóságokkal, amelyek szerint hatalmas szükség van a mentőcsapatokra, és már nagyon várják a magyarokat, mivel csak kevés külföldi mentőalakulat tud bejutni a szinte megközelíthetetlen területre" – írta.

A miniszter közölte, "törökországi nagykövetségünk munkájának hála" a magyar mentőalakulatok hajóra tudtak szállni.

A kutató-mentő expedíció mellett az egészségügyi ellátásban is számítanak a magyarokra a katasztrófa sújtotta területen, ezért kétségkívül "emberfeletti munka vár" a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat, a Budapest Mentőszervezet és az Inter Rescue Mentőcsoport tagjaira – írta Szijjártó Péter.

Hozzátette: jelenleg is folyamatos műholdas kapcsolatban vannak a magyar mentőcsapatokkal. Valamennyien jól vannak, teljes létszámban, mentőkutyáikkal együtt tartanak Líbia partjai felé a törökországi Izmir városából.

Forrás: mti.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
És kit fognak kimenteni szerinted!!??
Szerintem senki élő embert!!
Ez a véleményem!!
barátilag
J.L.
csak úgy....
ezek a faxok kockára teszik egy csomó magyar életét líbiában, ahol éppen polgárháború van és még dicsekednek is vele!
csak úgy....
lehet,hogy csak migráncs nézöbe és keresöbe küldték öket oda, hogy hozzanak magukkal pár százat, akikkel megint riogatni lehet?
madlaci66
Remélem orbánc oda is beugrik egy baráti látogatásra, ha esetleg ott kell technikai megállót beiktatni a nemkormánygépnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.