Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) volt elnöke, három évtizedes tanári pályafutás után most buszsofőrként dolgozik – írta meg a Népszava.

Buszsofőr lett a PDSZ volt elnöke

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A tanári munkájától való búcsúzása a júniusi tüntetésen történt, miután a státusztörvény miatt adta be a felmondását.

Szűcs Tamás a döntését a Népszavának nyilatkozva ismertette, elmondva, hogy most végezte el a szükséges képzést, és októbertől egy magáncég buszsofőreként fog dolgozni.

Azt is hozzátette, hogy a buszsofőrként keresett nettó fizetése 500-600 ezer forint lesz, ami több, mint a tanárként bruttó fizetése volt.

A tanárok és pedagógusok közötti bizonytalanság és tétovaság miatt Szűcs Tamás nem zárja ki, hogy más is kövesse a példáját, és hasonlóan dönt a pályaelhagyás mellett.

Az idei tanévben bevezetett státusztörvény jelentős változásokat hozott a pedagógusok életében, és ennek hatására sokan elgondolkodtak a pályájuk jövőjéről.

Szűcs Tamás pesszimistán értékeli a jelenlegi helyzetet, különösen a pedagógusok közötti letargiát és bizonytalanságot. A státusztörvény tiltakozások ellenére bevezetésre került, és a pedagógusoknak csak rövid idő állt rendelkezésükre dönteni, hogy maradnak-e a pályán, vagy elhagyják azt. Az új törvény számos változással járt, amelyek érintették a pedagógusok munkakörét és jogait.

Forrás: Népszava

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Bátor ember, mert dönteni.

Balesetmentes vezetést kívánok a tanárúrnak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.