A parkolási helyzet is változni fog – írta meg a hvg.hu.

Átszervezik a forgalmat a Mammutnál

Fotó:MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 

A Mammut bevásárlóközpont környékén történő közlekedés és parkolás átszervezését tervezi a II. kerület, hogy megoldást találjon a szabálytalanul parkoló járművek túlzott jelenlétére.

A Fény utcai piac és a környező plázák miatt folyamatosan nőtt a szabálytalanul parkoló autók száma, amely rendszeresen okozott közlekedési problémákat és parkolási nehézségeket a területen.

A kerület polgármestere, Örsi Gergely, bejelentette, hogy az intézkedések között szerepel

az egyirányúsítás bevezetése a Fény utca, Retek utca és Lövőház utca közötti szakaszon.

Ezen a területen megmaradnak a parkolóhelyek a Fény utca Millenáris felőli oldalán, míg a piac oldalán zöldsávokat és növényeket telepítenek, ahol a közlekedési viszonyok ezt lehetővé teszik.

Az átszervezés részeként új parkolóhelyek is épülnek a Fény utca Millenáris felőli szakaszán, kijelölve lakossági várakozási területeket.

Emellett egy gyalogátkelőhely is tervezett a Mammut hídja alatt, amely javítja a gyalogosok biztonságát és kényelmét.

Az érintett szakaszon új kamerarendszer is telepítésre kerül, amely nemcsak a közbiztonságot szolgálja, hanem kapcsolódik parkolási alkalmazásokhoz is, így az autósok könnyen ellenőrizhetik a szabad parkolóhelyek elérhetőségét a területen.

Az átrendezés várhatóan szeptember második felében kezdődik, és a kivitelezés időtartama a munka menetétől függően november elejéig is eltarthat.

A cél az, hogy javítsák a közlekedési folyamatokat és növeljék a közterületek kényelmét és esztétikáját a Mammut bevásárlóközpont környékén.

Forrás: hvg.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.