Jönnek a mobil hulladékudvarok.

Szemétgyűjtő konvojokkal veszi be a vidéket a Mol hulladékkoncessziós cége

Illusztráció: Pixabay.com

A szelektív hulladékgyűjtés támogatása érdekében a Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. (MOHU) 362-re növeli a hulladékudvarok számát – jelentette be a Mol szerdán. Jellemzően azok a hulladékok kerülnek ide, amelyektől sem a rendszeres hulladékgyűjtéssel, sem az évenkénti lomtalanításkor nem tud megválni a lakosság.

Azt ígérik, minden 10 ezer lakosúnál nagyobb településen lesz hulladékudvar, a korábbihoz képest hosszabb, minimum heti 48 órában tartsanak nyitva. Emellett bejelentették:

Az 5 és a 10 ezer lakos közötti településeken a MOHU mobil hulladékudvari szolgáltatást tervez bevezetni.

Komplex gépjárműkonvoj települ majd ki előre meghatározott módon és időtartamban az illetékes önkormányzattal egyeztetett helyszínre, ahol a normál hulladékudvarokhoz hasonlóan le lehet adni a szelektíven elkülönített hulladékot.

A tervek között szerepel további, kisebb lakosságszámú települések elérése az igényektől függően, illetve olyan szolgáltatások bevezetése is, amelyek még jobb elérést biztosítanak, például a háztól történő szállítás lehetősége – tették hozzá.

További újdonság, hogy októbertől minden hulladékudvaron le lehet adni a textilhulladékot és a használt sütőolajat, míg korábban erre csak 122, illetve közel 200 hulladékudvaron volt lehetőség.

Az uniós szabályok szerint 2035-re minden tagállamnak el kell érnie a minimum 65 százalékos újrafeldolgozást a hulladékok területén, ez most csak 30 százalék körül van Magyarországon. A cél elérésében sokat segíthet a lakossági szelektív hulladékgyűjtő udvarok fejlesztése – írták.

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay.com

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"Az 5 és a 10 ezer lakos közötti településeken a MOHU mobil hulladékudvari szolgáltatást tervez bevezetni."

Posta, gyógyszertár, iskola nem lesz, de hulladékudvar igen...
Sakk Matt
@Qqberci: Van posta, gyógyszertár es iskola, csak azok is mobil rendszerben...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok