A miniszter szerint „a Kínán kívüli világ vezetői leszünk az elektromos akkumulátorgyártás tekintetében”.

Szijjártó kétszer is az egekig magasztalta Kínát egy kínai nemzeti ünnep alkalmából

Kép: Szijjártó Péter / Facebook

Magyarország és Kína együttműködése eddig igazi sikertörténet, s a kormány elkötelezett aziránt, hogy ezt a közös sikertörténetet minél tovább írja a két ország

– jelentette ki a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten. A miniszter a Kínai Népköztársaság megalakulásának, valamint a kínai-magyar diplomáciai kapcsolatok felvételének 74. évfordulója alkalmából tartott fogadáson mondott beszédet.

Mára Kína lett hazánk első Európán kívüli kereskedelmi partnere. A közép-európai térségben hozzánk érkezik a legtöbb beruházás Kínából. [...] Az elmúlt négy évből kétszer is a kínai beruházók hozták az adott évben a legtöbb beruházást ide. És Magyarország gazdaságtörténetének legnagyobb vállalati beruházását is egy kínai vállalat hajtja végre

– hangoztatta a miniszter a fogadáson. Kiemelte, hogy Magyarország 2015-ben első európai államként csatlakozott az Egy övezet, egy út kezdeményezéshez, amely csak tovább erősítette a keleti nyitás stratégiájának eredményeit.

Szijjártó néhány órával korábban Nyíregyházán, a Befektetésösztönzési Konferencia sajtótájékoztatóján is Kínát dícsérte. A két beszéd nagyban hasonlított egymásra, így például mindkettőn elhangzott – ha nem is szó szerint ugyanúgy – ez is:

Itt van az újabb őrület, amelynek a német külügyminiszter állt az élére, amely arról szól, hogy hogyan izoláljuk a kínai és az európai gazdaságot. Ez lenne a halálos ítélet az európai gazdaságnak, és ez nem politikai állítás, hanem egyszerű matematika.

A miniszter itt arról beszélt, hogy az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen bejelentette, úgynevezett szubvencióellenes vizsgálat indul a kínai elektromos járműgyártók ellen. Ennek célja megelőzni, hogy a pekingi hátszéllel terjeszkedő kínai vállalatok kiszorítsák az az elektromos autók európai piacáról az uniós vállalatokat. A vizsgálat drasztikusan érintheti Magyarországot, mivel a jelek szerint az Orbán-kormányok kínai akkumulátor-gyárak hazájaként képzelik el Magyarországot a jövőben. Erre utal az is, hogy Szijjártó ezzel zárta nyíregyházi beszédét:

A Kínán kívüli világ vezetői leszünk az elektromos akkumulátorgyártás tekintetében, ezért irigyel is minket mindenki. Ezért mindenki minden követ meg fog mozgatni annak érdekében, hogy ne érjünk el sikert minden beruházási versenyben.

Forrás: MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Tanulságos, hogy lehet egy nyelvvel több segget nyalni egyszerre...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Végérvényesen tönkreteszik ezt az országot..
Eladott Ország
Rákosi elvtárs elismerően csentintene, mert ilyen kriptokomcsi szöveget még ő sem tudna előadni. Ez a teremfocista ostobának született, sötét, agresszív bunkóvá képezte magát. Szép karrier. Remélem eljön az idő amikor reszketve fog menekülni. Miniszterkém, az milyen ellenes aki évtizedekre kiszolgáltatja a saját népét - a nép vizét, termőföldjét, levegőjét - egy diktatórikus nagyhatalom súlyosan környezetszennyező tevékenységének? Az bizony magyarellenes, hazaáruló, mint ti vagytok! Csirkefejű kakadu, az a nemzetellenes, aki saját családja részére lopja el az ország és a szövetségese polgárainak adóját és eközben szidja a szövetségesét.
kereső
Költözz má'oda pjotr. Vedd fel a kinai állampolgárságot- azután onnan, helyből támogasd a kommunista pártot.
Annyi patrotizmus nincs benned, mint egy beteg csirkében- mert ha lenne, akkor európai állampolgárként nem foggal-körömmel a kinaiaknak lobbiznál, hannem az európai-benne a magyar ipart védenéd. És ami még fontosabb- fontos lenne számodra a magyar emberek egészsége, a magyar természeti kötnyezet megóvása, a földjeink-és vizeink "egészsége". De neked /orbánnak mindez nem fontos- csak a hatalom és a pénz.
Eladott Ország
Az a nemzet ellenes aki 17000 darab lélegeztetőgépet vesz 10 szeres áron közpénzből és aki szennyező akkugyárakkal árasztja el a hazáját. Ha téged te hülyegyerek érdekelne a nemzeted, akkor a gazdáddal és a haverjaiddal eltakarodtatok volna a halál f.szába a kölkeitekkel együtt, mert ennek a nemzetnek a fidesz olyan, mintha a tatárjárás, a mohácsi vész, egy nukleáris bomba és a dögvész egyszerre sújtana bennünket. Hazaáruló az, aki gyűlöletbe, gyalázatba kergeti nemzetét, és történelmünk során népírtásokkal pusztító ázsiai idegeneknek eladja, hogy lophassa a Ország Vagyonát! a nemzetellenes hazaáruló: Kitűzte a zakójára a Для дружбы (barátságért) kitüntetését.
uploads.disquscdn.com/images/9a4fede2aa311f75d3fad8e284da9b3103c2fd046a72b30b74c3df266b85d439.png?w=800&h=592
Macskaszem
"Magyarország és Kína együttműködése eddig igazi sikertörténet"

Kínának siker bazmeg, nekünk meg pusztulat. Kína méreglerakata leszünk. De nem csak az övék, hanem D- Korea is ideb@ssza a szemetét. Gratulálok seggfej.
Bár ti az államcsődközeli helyzetet is képesek vagytok sikernek hazudni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.