Semjén Zsolt feladata volt elmagyaráznia szavazóiknak, hogy valójában tömegek vallásosak Magyarországon, csak ugye, Gyurcsány….

Semjén Zsolt nem hiszi el a saját kormánya által végzett népszámlálás eredményeit

Valójában egyre több a keresztény Magyarországon. Forrás: Pixabay

Vadai Ágnes, DK-s politikus Semjén Zsolt egyházi ügyekért is felelős miniszterelnök-helyettest faggatta arról a mindennél fontosabb kérdésről, hogy „miért csökkent drasztikusan a katolikus hívők száma az elmúlt 10 évben Magyarországon?” Az ellenzéki képviselő a népszámlálási adatokra hivatkozott, miszerint a vallásra vonatkozó, önkéntesen megválaszolható kérdésre a lakosság 60 százaléka válaszolt. Tehát 40 százaléka nem válaszolt: 2011-ben ez az arány csak 27 százalék volt

- idézi a 24.hu.

Az összes válaszadó fele katolikus volt, számuk azonban – beleértve a görögkatolikusokat is – 3,9 millióról 2,9 millióra zuhant. A veszteség 1 millió hívő. A reformátusok 944 ezren vannak, ami azt jelenti, hogy arányuk 21-ről 16 százalékra csökkent. Az evangélikusok létszáma 176 ezer fő, a korábbi 4 százalék után ez most 3,1 százalékot tesz ki. Eszerint „számszerűen bebizonyosodott, hogy vallási elköteleződés, vagy el nem köteleződés szempontjából Magyarország nem keresztény, hanem olyan sokszínű ország, ahol nagy számban élnek keresztények is” – fogalmazott Vadai.

A boldog heteroszexuális házasságban élő Semjén azonban mást olvasott ki a statisztikából. Szerinte bebizonyosodott, hogy Magyarország keresztény ország. Az, hogy többen nem válaszoltak a vallási kérdésre, szerinte azért van, mert a Központi Statisztikai Hivatal az Eurostat előírására a népszámlálást ezúttal névvel és címmel, tehát nem anonim módon folytatta le.

Semmiképpen sem kizárható, hogy sokakat megfélemlíthetett az Önök pártjának – főként a történelmi keresztény egyházakkal szemben megnyilvánuló – egyházellenes propagandája is. Ezek a szempontok óhatatlanul is befolyásolhatták az önkéntes válaszadásra vonatkozó hajlandóságot, és növelhették a nem válaszolók számát – írta Semjén Zsolt, aki szerint a nem válaszolókat semmiféleképpen sem lehet automatikusan és kizárólagosan a vallástalanok kategóriájába sorolni.

A politikus egy párhuzamos példát is hozott igaza alátámasztására, eszerint a magukat a roma nemzetiséghez tartozók száma százezerrel kevesebb volt 2022-ben, mint 2011-ben.

„Abban azonban talán egyetérthetünk, hogy nem tűnt el százezer roma honfitársunk identitása 11 év alatt, és abban sem gondolnám, hogy vita lenne köztünk, hogy kizárt, hogy mindössze kétszázezer roma nemzetiségű polgár él Magyarországon” – magyarázta Orbán Viktor hű embere.

Forrás: 24.hu
Fotó: Pixabay

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
a bünbak keresö zsoltinak a hitetlen zsolt nevet javaslom a szenté avatása esetére!
- zsolti az a tipikus eset,akire azt szokták mondani, hogy "na ezzel is csak eggyel többen vagyunk" !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Ezodabasz
"Semjén Zsolt nem így értelmezte a népszámlálási adatokat, szerinte bebizonyosodott, hogy Magyarország keresztény ország. Az, hogy többen nem válaszoltak a vallási kérdésre, azért van – magyarázta a KDNP-s politikus –, mert a Központi Statisztikai Hivatal az Eurostat előírására a népszámlálást ezúttal (szemben az előző két népszámlálás gyakorlatával) most először névvel és címmel, tehát nem anonim módon folytatta le."... Hmmm! Semjén Zsolt egy idióta fideSS marha! Álkeresztény geci! Aki hívő és valódi keresztény az névvel és címmel is vállalja a hitét!!! Anonim módon őszintébb egy ember? Akkor az úgy szart sem ér!
Mire volt jó ez a népszavazás Semjén Úr? Félelemkeltésre? Vagy talán kiderülhetett már végre így a szürke valóság?
Mire vadászik az álkeresztény áldemokrata semjén úr? szeged.hu/cikk/semjen-zsolt-szerint-nagyon-megeri-a-milliardokba-kerulo-vadaszati-vilagkiallitas
Ezodabasz
@utánam a vízözön: Ha sikerül lelécelned innen akkor én is lelépek.
Pacs
Milyen kamu cikk ez megint?? Marha Libsik...ja nincs keresztény az országban, mégis az emberek 90% - át Pap (!!!) temeti!
S az esküvői ruháját ia a menyasszony a templomba mutogatja.
Hírferdítő oldal XD
Pacs
Milyen kamu cikk ez megint?? Marha Libsik...ja nincs keresztény az országban, mégis az emberek 90% - át Pap (!!!) temeti!
S az esküvői ruháját ia a menyasszony a templomba mutogatja.
Hírferdítő oldal XD
Pacs
Milyen kamu cikk ez megint?? Marha Libsik...ja nincs keresztény az országban, mégis az emberek 90% - át Pap (!!!) temeti!
S az esküvői ruháját is a menyasszony a templomba (!)mutogatja.
Hírferdítő oldal XD
izéke
@Pacs: írd le még párszor,akkor biztosan igazzá válik,,, melyik régi troll vagy új néven?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.