Lépne a polgármester, ebben pedig az sem riasztja vissza, hogy a kormány hatókörébe tartozik, lehet-e éjjel alkoholt árulni a dohányboltokban.

Niedermüller Péter bekeményít: Lezavarná a rollereket a járdákról, éjjel dohányboltban sem adna ki italt Erzsébetváros

Kép: Niedermüller Péter / Facebook

Legyen tilos elektromos rollerrel a járdán közlekedni?

teszi fel a kérdést Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere a Facebook-oldalán. Úgy érvel, a kerület járdáin nagyon gyakran látni olyan elektromos rollerrel közlekedőket, akik veszélyeztetik a gyalogosokat.

Éppen ezért szükségesnek tartjuk új szabályok bevezetését a balesetveszélyes helyzetek elkerülése és a járókelők érdekében

– folytatja a poszt, mely egyúttal egy kerületi kérdőívet is népszerűsít, ahol a kitöltők véleményezhetik a felvetést.

A dohányboltok se árusíthassanak 22 óra után alkoholt?

tett fel egy másik kérdést szerdán Niedermüller. Ebben felidézte, a kérdés valójában kormányzati hatáskörbe tartozik:

A Fideszben is tudják, hogy ez gondot jelent, ugyanis még 2019-ben Kocsis Máté kezdeményezte, hogy az önkormányzatok szabályozhassák a dohányboltok működését. Ebből végül nem lett semmi.

Ennek ellenére a polgármester úgy látja, a közterületeken történő alkoholfogyasztás visszaszorításáért kell, illetve lehet is tenni lépéseket az ügyben.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
A járdáról!?!?! Mindenhonnan! A járdán ők ütik el a többieket, az úttesten majd őket fogják!
A kórházak már 100 milliárdos adóssággal bírnak...
verőce21
Legyen SZABAD elektromos rollerrel közlekedni a járdán...! :)

Az egyetlen értelmes találmány az akkus közlekedési eszközök közül...! Összehajtja az ember, hóna alá kapja, vagy be egy tasakba vállára akasztja, és mehet vele bárhová..., ahol lehet rááll...!
Városokban jóval sebesebben halad vele, mint bármivel...! :)
simmering73
És az is egy barom volt akik a bicikliseket a járdára engedte.
jáger laszló
Niedermüller eszement 5letei igencsak túlzóak!!
A polgármesterség az agyára ment!!??
csak kérdezem?
barátilag
J.L.
csagyi
A jár-da a gyalogosoké, (nem rollerda és kerékpárda!) azonban ott (is) nem ritkán 40-50km/ó sebességgel hajtanak.Ez a jármű ha hirtelen fékeznie kell biztosan NEM tud megállni. Már feltűntek az egykerekű elektromos szerkentyűk is.Az utakon gyakran hajtanak 50 felett is ami nem csak a forgalomra veszélyes hanem saját testi épségüket IS megkockáztatják. Minden védő felszerelés nélkül hajtanak, megfelelő műszaki állapot megvizsgálása nélkül, azonosítás nélkül, biztosítás nélkül és a többi...Már több éve le kellett volna szabályozni a működésüket. Ahogyan az országban több területen szigorúan szabályozva van a jármű kategóriák besorolása és a használatuk szabályozása úgy érthetetlen ennek a járműveknek a teljes elhanyagolása. A forgalomban használt járműveknek mint a szabad szellemi alkotásoknak a fantáziáknak kell csak megfelelni, aztán uccu neki tekerjünk lesz ami lesz? Bravó.
csagyi
@jáger laszló: Laci!
Csak addig lesz ez a véleményed amíg hátulról beléd nem rongyolnak! Még elölről ki tudod védeni ha időben kitérsz előle.Engem járdán már megtalált egy biciklis elmondom:nem volt kellemes.Az "eszement"-nek tartott ötlete pedig nagyon is reális,ha jársz a városban akkor Te is megtapasztalhatod. (csak úgy barátilag)
Sakk Matt
@simmering73: "mogass minket

KISOKOS FŐOLDAL
BRINGÁS KRESZ TÉVHITEK
Címkék: Kisokos kresz szabályok tanácsok tévhitek tippek

“A lámpa ajánlott, de nem kötelező.”
Nem igaz, a világítás kerékpáron is kötelező. Az első és hátsó világítás talán a legfontosabb kerékpártartozék. Világítás hiányában éjszaka teljesen láthatatlan lehetsz. Az első világítás ugyanolyan fontos, mint a hátsó, hogy a szembejövők is lássanak bennünket. Ne csak koromsötétben használj lámpát, hanem már szürkülettől és rossz látási viszonyok között is!

A kötelező biciklis tartozékok listáját itt találod.

“Egy sör nem sör.”
A KRESZ szerint bizonyos esetekben lehet minimális mennyiségű alkoholt fogyasztani, de mi nem javasoljuk. Ha mégis iszol, tekerj lassan, a megszokottnál is óvatosabban. Tévhit, hogy a rendőrök a kerékpárosokat nem szondáztatják. De ne csak a bírság elkerülése miatt, hanem leginkább saját és mások biztonsága érdekében közlekedj mindig járművezetésre alkalmas állapotban és körültekintően.

“A járdán szabad biciklizni.”
Nem igaz, a járdán általában tilos kerékpározni! Lakott területen csak ott szabad járdán kerékpárral közlekedni, ahol az úttest kerékpáros közlekedésre alkalmatlan, és akkor is csak a gyalogos forgalom zavarása nélkül és legfeljebb 10 km/óra sebességgel."

kerekparosklub.hu/kisokos/tevhitek-kresz
frank
Nem lezavarni,hanem egyszerűen betiltani a rollerek lakóterületi száguldozását.
Menjenek a zöld mezőre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok