Lépne a polgármester, ebben pedig az sem riasztja vissza, hogy a kormány hatókörébe tartozik, lehet-e éjjel alkoholt árulni a dohányboltokban.

Niedermüller Péter bekeményít: Lezavarná a rollereket a járdákról, éjjel dohányboltban sem adna ki italt Erzsébetváros

Kép: Niedermüller Péter / Facebook

Legyen tilos elektromos rollerrel a járdán közlekedni?

teszi fel a kérdést Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere a Facebook-oldalán. Úgy érvel, a kerület járdáin nagyon gyakran látni olyan elektromos rollerrel közlekedőket, akik veszélyeztetik a gyalogosokat.

Éppen ezért szükségesnek tartjuk új szabályok bevezetését a balesetveszélyes helyzetek elkerülése és a járókelők érdekében

– folytatja a poszt, mely egyúttal egy kerületi kérdőívet is népszerűsít, ahol a kitöltők véleményezhetik a felvetést.

A dohányboltok se árusíthassanak 22 óra után alkoholt?

tett fel egy másik kérdést szerdán Niedermüller. Ebben felidézte, a kérdés valójában kormányzati hatáskörbe tartozik:

A Fideszben is tudják, hogy ez gondot jelent, ugyanis még 2019-ben Kocsis Máté kezdeményezte, hogy az önkormányzatok szabályozhassák a dohányboltok működését. Ebből végül nem lett semmi.

Ennek ellenére a polgármester úgy látja, a közterületeken történő alkoholfogyasztás visszaszorításáért kell, illetve lehet is tenni lépéseket az ügyben.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
És az is egy barom volt akik a bicikliseket a járdára engedte.
jáger laszló
Niedermüller eszement 5letei igencsak túlzóak!!
A polgármesterség az agyára ment!!??
csak kérdezem?
barátilag
J.L.
csagyi
A jár-da a gyalogosoké, (nem rollerda és kerékpárda!) azonban ott (is) nem ritkán 40-50km/ó sebességgel hajtanak.Ez a jármű ha hirtelen fékeznie kell biztosan NEM tud megállni. Már feltűntek az egykerekű elektromos szerkentyűk is.Az utakon gyakran hajtanak 50 felett is ami nem csak a forgalomra veszélyes hanem saját testi épségüket IS megkockáztatják. Minden védő felszerelés nélkül hajtanak, megfelelő műszaki állapot megvizsgálása nélkül, azonosítás nélkül, biztosítás nélkül és a többi...Már több éve le kellett volna szabályozni a működésüket. Ahogyan az országban több területen szigorúan szabályozva van a jármű kategóriák besorolása és a használatuk szabályozása úgy érthetetlen ennek a járműveknek a teljes elhanyagolása. A forgalomban használt járműveknek mint a szabad szellemi alkotásoknak a fantáziáknak kell csak megfelelni, aztán uccu neki tekerjünk lesz ami lesz? Bravó.
csagyi
@jáger laszló: Laci!
Csak addig lesz ez a véleményed amíg hátulról beléd nem rongyolnak! Még elölről ki tudod védeni ha időben kitérsz előle.Engem járdán már megtalált egy biciklis elmondom:nem volt kellemes.Az "eszement"-nek tartott ötlete pedig nagyon is reális,ha jársz a városban akkor Te is megtapasztalhatod. (csak úgy barátilag)
Sakk Matt
@simmering73: "mogass minket

KISOKOS FŐOLDAL
BRINGÁS KRESZ TÉVHITEK
Címkék: Kisokos kresz szabályok tanácsok tévhitek tippek

“A lámpa ajánlott, de nem kötelező.”
Nem igaz, a világítás kerékpáron is kötelező. Az első és hátsó világítás talán a legfontosabb kerékpártartozék. Világítás hiányában éjszaka teljesen láthatatlan lehetsz. Az első világítás ugyanolyan fontos, mint a hátsó, hogy a szembejövők is lássanak bennünket. Ne csak koromsötétben használj lámpát, hanem már szürkülettől és rossz látási viszonyok között is!

A kötelező biciklis tartozékok listáját itt találod.

“Egy sör nem sör.”
A KRESZ szerint bizonyos esetekben lehet minimális mennyiségű alkoholt fogyasztani, de mi nem javasoljuk. Ha mégis iszol, tekerj lassan, a megszokottnál is óvatosabban. Tévhit, hogy a rendőrök a kerékpárosokat nem szondáztatják. De ne csak a bírság elkerülése miatt, hanem leginkább saját és mások biztonsága érdekében közlekedj mindig járművezetésre alkalmas állapotban és körültekintően.

“A járdán szabad biciklizni.”
Nem igaz, a járdán általában tilos kerékpározni! Lakott területen csak ott szabad járdán kerékpárral közlekedni, ahol az úttest kerékpáros közlekedésre alkalmatlan, és akkor is csak a gyalogos forgalom zavarása nélkül és legfeljebb 10 km/óra sebességgel."

kerekparosklub.hu/kisokos/tevhitek-kresz
frank
Nem lezavarni,hanem egyszerűen betiltani a rollerek lakóterületi száguldozását.
Menjenek a zöld mezőre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.