A 7IGEN-es alternatív oktatási népszavazást az Egységes Diákfront és az aHang szervezte – ha már az oktatásért felelős fideszes politikusok nem végzik el a munkájukat.

Elindult az oktatási népszavazás

Reptérre, meg Vodafone-ra, meg Tiborcz szállodáira van pénz, így az oktatásra sajnos már nem jut. Forrás: Youtube

A népszavazáson online már péntektől lehetett szavazni, de személyesen október 23-30. között adhatják le a résztvevők a voksukat minden megyeszékhelyen és nagyvárosban, Budapesten több mint 20 helyszínen – írja a Magyar Hang.

Az alternatív népszavazást közösségi finanszírozásból valósítja meg az aHang és az Egységes Diákfront. A cél az, hogy 200 ezren szavazzanak, ugyanakkor már 16 éves kortól lehet szavazni, a két szervezet szerint ugyanis kiemelten fontos, hogy a leginkább érintettek, vagyis maguk a diákok is elmondhassák véleményüket.

Az alternatív népszavazás kérdései a következők:

• „Egyetért-e Ön azzal, hogy a magyar kormány alakítson ki olyan kereteket, amely minden gyermek számára biztosítja a modern, esélyteremtő oktatást?”

• „Egyetért-e Ön azzal, hogy széles körű egyeztetés után alkossanak az oktatásban dolgozók és a gyermekek érdekeit szolgáló szabályozást a státusztörvény helyett?”

• „Egyetért-e Ön azzal, hogy a magyar kormány állítson fel az oktatás teljes egészéért illetékes, felelős és önálló oktatási minisztériumot?”

• „Egyetért-e Ön azzal, hogy a magyar kormány adjon azonnali minimum 50%-os béremelést a pedagógusoknak?”

• „Egyetért-e Ön azzal, hogy állítsák vissza a pedagógusok valódi sztrájkjogát?”

• „Egyetért-e Ön azzal, hogy az óvoda és az iskola közösségének legyen valós beleszólása az igazgató kiválasztásába?”

• „Egyetért-e Ön azzal, hogy Pintér Sándor belügyminiszter nem alkalmas a köznevelésért felelős miniszteri tisztségre?”

Hétfő délután egyébként „Szabadság! Érted.” jelszóval közös tüntetést tart az Egységes Diákfront, az Országos Közös Akarat, az ADOM Diákmozgalom, a Tanítanék Mozgalom, valamint a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. A megmozdulás 16:30-kor kezdődik a Hősök terén, közben a helyszínen ki lehet tölteni a 7IGEN-es alternatív népszavazás íveit. A menet a tervek szerint 18 órára ér az Oktogonra, ahol a fővárosi megemlékezésen beszédet mond Karácsony Gergely főpolgármester.

Az oroszbarát-fideszes miniszterelnök Nemzeti Ünnepünkön Veszprémben bujkál, a fideszes alelnökből lett köztársasági elnöknek pedig Ausztráliában akadt sürgős dolga ezen a napon.

Forrás: Magyar Hang
Fotó: Youtube

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bástya Béla Elvtárs
@rakitics41: Aztán a finn gyermek felnőttként alkoholista lesz, vagy miniszterelnök-asszony! Ez a 2 alternatíva él...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rakitics41
@Bástya Béla Elvtárs: Nem biztos hogy butul aki tüntet.Sőt a tegnapi finn oktatásról szóló filmben a finn tanár elmondta, hogy az elsősök addig semmit nem tanulnak, amíg csapattá nem váltak .A csapat teljesítménye mindig sokkal nagyobb mint ha egyénileg áll neki valaki a tanulásnak.Ez nálunk tudom hogy új gondolat, és elképzelhetetlen, de ha egy iskolában 20-30 gyerek csapatként tud dolgozni, az már sokat megtanult az élet szabályiból, ugyanis az életben a jó munka hely egyik jellemzője a csapatjáték, amely sokkal nagyobb eredményt hoz mint az egyéni.A finneknél az életre vakló nevelés a lényeg, nálunk pedig az adatok bemagolása , amit azután nem nagyon tudnak a gyerekek az életben alkalmazni.!
csak úgy....
@Maccska: azt nem értem, hogy állítólagos magyar létedre miért fosod itt a szót akkor is,mikor nem magyarországról van szó!?
@Maccska: te egy balgaság és baromság terjesztö kisiparos? :)
Sakk Matt
A cikkekből épp csak a szavazásra mutató link hiányzik!

www.7igen.hu/
Ditrich
Micsoda szégyen gyalázat!!! Lelki toprongyok vezetik Magyarországot!
Bástya Béla Elvtárs
@rakitics41: Aztán a finn gyermek felnőttként alkoholista lesz, vagy miniszterelnök-asszony! Ez a 2 alternatíva él...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.