Kora délelőttig többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, és többfelé alakul ki eső, zápor.

Kiadták a figyelmeztetés 12 vármegyére: 80 km/h-s széllel, bőséges esővel robban be az ősz

Illusztráció: Met.hu

Ezt követően csökken a felhőzet, és általában közepesen felhős időre számíthatunk, legtovább északon marad zárt a felhőtakaró. A nap második felében már csak néhol alakulhat ki zápor, egy-egy zivatar sem kizárt. A szél fokozatosan nyugatira, északnyugatira, majd délután délire fordul, és időnként megerősödik. A hőmérséklet délután 17 és 23, késő este 10, 17 fok között alakul.

Keleten, északkeleten erősen, és főként arrafelé fordulhat elő helyenként eső, zápor, esetleg zivatar. Másutt általában gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, és csapadék sem valószínű. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 14 fok között alakul.

Csütörtökön nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, általában többórás (szűrt) napsütés valószínű, majd éjjel beborul az ég. Szórványosan fordulhat elő időszakos eső, záporeső, délen zivatar is lehet. A délnyugati, nyugati szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérhetik. Hajnalra általában 9 és 14 fok közé hűl le a levegő, de néhol ennél hűvösebb is lehet. Délutánra 15 és 23 fok közé emelkedik a hőmérséklet, északkeleten lesz a hűvösebb, délen az enyhébb idő.

Péntekre 12 vármegyére adtak ki figyelmeztetést eső miatt, szinte folyamatosan borult lesz az ég, inkább csak délután csökken határozottan a felhőzet nyugat felől. Országszerte valószínű tartós eső, nagy területen várható kiadós mennyiségű csapadék. Délután nyugat felől csökken a csapadékhajlam. A déli, délnyugati szél átmenetileg nyugatira, északnyugatira fordul, többször megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően 10 és 16 fok között alakul, de az Északi-középhegységben ennél hűvösebb is lehet. A maximum-hőmérséklet nagyrészt 12 és 17 fok között valószínű, de a déli, délkeleti megyékben akár ennél melegebb is előfordulhat.

Forrás: Met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.