Balatonföldvári Gróf Széchényi Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója lemondott hivataláról a múlt hét pénteki események után, melyek során elsült egy fegyver  az iskolában a pályaorientációs napon.

Lemondott az igazgató abban a balatonföldvári iskolában, ahol lövések dördültek

Fotó: RTL Híradó

A Siófoki Tankerületi Központ, amely az iskola fenntartójaként működik, kiadott egy közleményt, melyben kifejezte sajnálatát az eset miatt. A közleményben szerepel, hogy a rendőrség és a fenntartó intézkedéseket tesz az eset kapcsán, és az eljárás lefolytatását követően további információkkal szolgálnak majd.

Az iskola igazgatója, Nagyné Horváth Annamária, magasabb vezetői megbízásáról lemondott, és távollétében Farkasné Geiger Csilla, az iskola igazgatóhelyettese látja el az igazgatói feladatokat.

Az esemény péntek délelőtt történt, amikor az iskolában pályaorientációs napot tartottak a hetedik osztályos diákok számára. Az egyik diák édesapja vadász, és egy puskát vitett magával az iskolába, amelyhez töltények is tartoztak.

Miközben a vadász édesapa az iskolában tartott előadást, a fegyver véletlenül elsült az egyik diák kezében.

A teremben tartózkodók nem sérültek meg a lövés következtében, de a lövedék az ablakon át az iskola épületéből kirepült, és csak néhány centiméteren múlt, hogy nem okozott súlyos sérüléseket az iskola közelében lévőknek. A 24.hu szerint az incidens után az iskola vezetése azonnal intézkedéseket tett, és az érintett felek megfelelő gondoskodásáról gondoskodott. Az eset kivizsgálása továbbra is folyamatban van.

Forrás: 24.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

NKF
Nem az igazgatónak kell lemondani hanem a stüszi vadásznak!Ilyen bunkó tart előadást a
gyerekeknek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.