A pénzből vett villanyautókkal kizöldíti a haldokló közoktatás postázását és fuvarozását az Energiaügyi Minisztérium.

1,67 milliárdot kap a Klebelsberg Központ – Nem az iskolákra, hanem, hogy autót vegyenek belőle

Lantos Csaba energiaügyi miniszter. Kép: Energiaügyi Minisztérium / Facebook

Nettó 1 milliárd 676 millió forint értékben szerezhet be a Klebelsberg Központ elektromos gépjárműveket és nem nyilvános használatú töltőberendezéseket – az összeget másra nem lehet felhasználni. Ebből a pénzből Nissan Leaf és Nissan NV-200-asokat vesznek – tudta meg a 24.hu.

A beszerzés az energiahatékonyságot segíti, a régebbi típusú, nem gazdaságos, illetve a korábban bérelt gépjárműveket válthatják ki a tankerületek, hogy ezzel is a fenntartási, üzemeltetési költségek csökkenjenek

– írta a lap megkeresésére válaszul a Klebelsberg Központ. Arra is felhívták a figyelmet, hogy ezt a támogatást még az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól (ITM) kapták. A 24.hu így megkereste ennek jogutódját, az Energiaügyi Minisztériumot, mely így magyarázta az oktatás helyzetét tekintve egyébként nehezen érthető költést:

Ezek olyan tankerületekhez kerülnek, ahol nem állt rendelkezésre elegendő gépjármű a napi szintű szállítási, kisebb karbantartási és postázási feladatokhoz.

Mostanáig 41 darab Nissan NV-200 típusú kishaszongépjárművet és 28 darab Nissan Leaf személygépjárművet szállítottak le. „A további ütemezés a nyertes partner, a Gablini Kft. mindenkori kapacitásától függ” – jelezte az Energiaügyi Minisztérium.

Nem ez az első eset, hogy autókat osztogat a kormány. Nemrég a Népszava írt arról, hogy közpénzből vett sportkocsikkal járnak a Fidesznek kampányoló roma szervezetek vezetői. A sportkocsik elvileg ott is közfeladatot látnak el, de a lapnak mesélő helyiek inkább úgy látják, ez a Fidesz jutalma a hűségért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.