Pályázati pénzből vették az autókat, amiben a jelek szerint nem lát hibát a pályázatot kiíró Miniszterelnökség.

Népszava: Közpénzből vett sportkocsikkal járnak a Fidesznek kampányoló roma szervezetek vezetői

Illusztráció: Pixabay.com

Prémiumkategóriás Audi A5 Sportback autót vásárolt a Babócsai Romákért Egyesület (BRE) abból a pénzből, amit a tavalyi választások előtt kapott a Magyar Falu Program (MFP) keretéből – írja saját értesülése nyomán a Népszava. A lapnak helyiek azt mondták, hogy a sportkocsit kizárólag az egyesület elnöke használja, aki külföldre is ezzel utazott, ám az elnököt, Balogh Józsefet hiába kérdezték volna erről, nem állt szóba a lappal.

A lap tudomása szerint ez nem egyedi eset: több dél-somogyi település cigány civil szervezete hasonlóképpen inkább személykocsit vásárolt a pályázati pénzből. A Népszava infomrációi szerint mindegyiket a civil szervezet vezetője használja, jellemzően magáncélra, s több helyen még a pályázati előírásban kötelezően szereplő Magyar Falu Program matrica is hiányzik az autókról.

Egy forrásuk szerint a cigány szervezetek vezetői mind közismerten kormánypártiak, akik környezetükben komolyan mozgósították a romákat a tavalyi országgyűlési választásoknál.

Nem mondták, hogy nem lehet

Egy, az MFP pályázataira rálátó forrás azt mondta a lapnak, hogy tavaly év elején rapid módon írták ki az MFP Falusi Civil Alap pályázatot, a kiírásban pedig nem szerepelt, hogy egy civil szervezet nem vehetne sportkocsit, mégha az nem is kifejezetten alkalmas a közösségi felhasználásra. A programért felelős Miniszterelnökség hasonlóan hárította a Népszava megkeresését az ügyben, amikor ezt válaszolták:

A használt gépjárműbeszerzés esetében nincs előírás a típusra vonatkozóan, a maximum elnyerhető 7 millió forintos kereten belül szabadon megválasztható, attól függően, hogy mely típus segíti leginkább a civil szervezet napi tevékenységét

Hozzátették, az ominózus pályázat esetében még tart a megvalósítási időszak, a támogatás felhasználásának jogszerűségét az elszámolás benyújtását követően tudják csak megvizsgálni.

Forrás: Népszava
Fotó: Pixabay.com

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
A buta cigányok szavazatai minden pénzt megérnek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@nejlontacskó: akkor javasolj valamit azoknak a jobb sorsra érdemes cigánygyerekeknek, akik se szülöi sem állami támogatást nem kapnak,talán még ételt se minden nap, ha csak nem mennek lopni! állítólag a nem cigány állami gondozottak sincsenek elönyösebb helyzetben ,föleg ha már betöltötték a 18 at.
nejlontacskó
@csak úgy...: értelek én, de azt azért lássuk már be, hogy a szegénységnek, nem kellene feltétlenül, igénytelenséggel társulnia!
Javasolnék, de nem a gyerekeknek, hiszen ők, semmiről sem tehetnek.
Nem úgy a sokszor, csak a segélyért gyermeket vállaló, messziről sem felelős szülők!
Azok fejében kellene rendet tenni elsősorban!
De ehhez olyan kormányra lenne szükség, amely hozzá is mer nyulni a témához, nem csak maszatol!!!
nemkati
Az a baj, hogy a vezetőjük most sem védi meg őket. A gazdag társai is urizálnak, dehát azok a vezérről veszik a példát, csak ugye ők mégsem járhatnak honvédségi géppel, mint a vezér.
encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQge5C4bEU9MJAONu67scoUATHL0wtMd3QPgg&usqp=CAU
ómió
Mert, ha még - mint korábban - efftársiasan ellopták volna...! Na, de így!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.