Betegségéből felépülve ötvenmillió forint adománnyal hálálta meg a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kardiológiai és Szívsebészeti Klinikájának egy elkötelezett páciense az orvosi kezelést – írta meg az RTL.

Egy volt páciens 50 milliót adományozott a debreceni klinikának

Kórtermi ágyat készít elő egy dolgozó a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kenézy Gyula Campus Infektológiai Klinikáján 2022. március 24-én. Ezen a napon átadták az épületben működő járványügyi koordinációs központot. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az adománynak köszönhetően a klinika új berendezéseket vásárolt, amelyek tovább javítják a betegek ellátásának színvonalát.

A páciens, aki nevét nem kívánta nyilvánosságra hozni, a klinika alapítványához irányította adományát.

Az összegből beszereztek betegőrző monitort, katéteres koszorúér-beavatkozásokhoz szükséges modern eszközöket, valamint egy olyan szoftvert, amely segíti a röntgen és a szívultrahangos készülék együttes működését. 

Az RTL szerint a Klinikai Központ hangsúlyozta, hogy az adomány rendkívül fontos volt az intézmény számára, és már megvalósították az új fejlesztéseket.  Az adományozó arra kérte a klinikát, hogy az összeget további gyógyító munka fejlesztésére, korszerű eszközök beszerzésére fordítsák, és rendszeresen tájékoztassák a fejlesztések eredményeiről.

Forrás: RTL

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.