Az LMP párt tervezi, hogy fotókiállítást rendez a „Az akkumulátorgyártás és az infláció hatása a meleg közösségekre” címmel a parlamenti irodaház előcsarnokában – írta meg a Telex.

Akkugyártás, trappista sajt és meleg politikusok –  Kiállítást tartana az LMP a Parlamentben

Ungár Péter, az LMP frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. november 6-án. Fotó: MTI/Kovács Attila

A képeken két vállaltan meleg politikus, maga Ungár Péter és Gál József látható lesz, akik trappista sajtot tartanak a kezükben az iváncsai akkumulátorgyár előtt.

Ungár Péter, a párt társelnöke levélben kért engedélyt a kiállítás megrendezésére Kövér Lászlótól.

A képekkel azt szeretnék kifejezni, hogy a homoszexuális emberek is szembesülnek a dráguló élelmiszerekkel, és az akkumulátorgyártás problémát okoz a közösség számára. A kiállítás célja, hogy a művészet segítségével felhívja a figyelmet erre a társadalmi problémára.

A Telex szerint Ungár kifejezetten kapcsolatba hozza a kiállítást a Nemzeti Múzeumban történt eseményekkel. A Múzeum főigazgatóját múlt hétfőn arra hivatkozva rúgta ki Csák János kulturális és innovációs miniszter, hogy a World Press Photo kiállítás három, melegeknek fenntartott Fülöp-szigeteki idősotthonban készült szociofotója miatt nem tiltották meg a látogatást a 18 éven aluliaknak.

Az LMP kezdeményezése egyedi megközelítést alkalmaz az érdekérvényesítés terén, művészetet használva a meleg közösség gazdasági és társadalmi kihívásainak kezelésére.

A politikusokat sajtot tartva ábrázoló képek szimbolizálják a közösség pénzügyi aggályait, miközben állást foglalnak az Iváncsa akkumulátorgyár ügyében. A kiállítás azt célozza, hogy hozzájáruljon a meleg jogok és gazdasági egyenlőtlenségek körüli vitákhoz, kiszélesítve a párbeszédet a hagyományos platformokon túl.

Forrás: Telex

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.