A Főváros és a főpolgármester követelésére a kormány olyan törvénymódosítást nyújtott be, amely megteremti a lehetőségét a nem lakossági felhasználók esetében az eltérő vízdíj alkalmazásának – közölte az Energiaügyi Minisztérium szerdán.

Hozzányúl a kormány a vízdíjjakhoz – Jogszabály-módosítást kezdeményeznek

A minisztériumnak az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a kormány nem engedi, hogy Budapest zsarolja az agglomerációt, és a fővárosi önkormányzat mondja meg, hogy a Budapest vonzáskörzetében élő emberek ivóvízhez jutnak-e vagy sem.

Ragaszkodunk ahhoz, hogy a lakosság továbbra is a rezsicsökkentett árat fizesse a vízért

- írták.

Mint ismert, az Energiaügyi Minisztérium által kezdeményezett egyeztetés nem vezetett eredményre, a főváros vezetése a szerződések felmondásával való fenyegetést fenntartotta. Ezért volt szükség arra, hogy a minisztérium a főváros követelésére a vonatkozó szabályozás felülvizsgálatát követően jogszabály-módosítást kezdeményezzen

- fogalmaztak.

A víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény módosításához benyújtott javaslat egyértelműen biztosítja, hogy a víziközmű-szolgáltató ne mondhassa fel egyoldalúan az átadási szerződést akkor, ha az – az adott terület műszaki körülményei miatt – elengedhetetlen egy másik víziközmű-szolgáltató kötelezettségének teljesítéséhez – tették hozzá.

Közölték: a tervezet a lakossági rezsicsökkentést változatlan formában fenntartja, a nem lakossági felhasználókat érintően pedig a víziközmű-szolgáltatók elismert indokolt költségeire figyelemmel megteremti a lehetőséget az egységes alapdíjak fogyasztással arányos díjának bevezetésére. Emellett a módosítás az országosan egységes díjak bevezetése mellett egy olyan újraelosztó rendszer működtetését teremti meg, amely a víziközmű-szolgáltatók elismert indokolt költségszintjéhez igazodó bevételt biztosít – írta a tárca.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Maccska: ,,hogy" elé meg vesszőt teszünk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Ezután is mossuk kezeinket,sőt lábainkat is rezsicsökkentéses vízzel!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Yoda69
Trukkoznek orbanek hogy a kínai aksigyarak vizdijat is magyar emberek fizessek meg
izéke
@NKF: te meg a fonnyadt répádat rángatod de már magadnak se kellesz :)))
Aki Én
@Maccska: ,,hogy" elé meg vesszőt teszünk.
Yoda69
@Aki Én: Romaniaban nem tanitani magyar. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.