A Főváros és a főpolgármester követelésére a kormány olyan törvénymódosítást nyújtott be, amely megteremti a lehetőségét a nem lakossági felhasználók esetében az eltérő vízdíj alkalmazásának – közölte az Energiaügyi Minisztérium szerdán.

Hozzányúl a kormány a vízdíjjakhoz – Jogszabály-módosítást kezdeményeznek

A minisztériumnak az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a kormány nem engedi, hogy Budapest zsarolja az agglomerációt, és a fővárosi önkormányzat mondja meg, hogy a Budapest vonzáskörzetében élő emberek ivóvízhez jutnak-e vagy sem.

Ragaszkodunk ahhoz, hogy a lakosság továbbra is a rezsicsökkentett árat fizesse a vízért

- írták.

Mint ismert, az Energiaügyi Minisztérium által kezdeményezett egyeztetés nem vezetett eredményre, a főváros vezetése a szerződések felmondásával való fenyegetést fenntartotta. Ezért volt szükség arra, hogy a minisztérium a főváros követelésére a vonatkozó szabályozás felülvizsgálatát követően jogszabály-módosítást kezdeményezzen

- fogalmaztak.

A víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény módosításához benyújtott javaslat egyértelműen biztosítja, hogy a víziközmű-szolgáltató ne mondhassa fel egyoldalúan az átadási szerződést akkor, ha az – az adott terület műszaki körülményei miatt – elengedhetetlen egy másik víziközmű-szolgáltató kötelezettségének teljesítéséhez – tették hozzá.

Közölték: a tervezet a lakossági rezsicsökkentést változatlan formában fenntartja, a nem lakossági felhasználókat érintően pedig a víziközmű-szolgáltatók elismert indokolt költségeire figyelemmel megteremti a lehetőséget az egységes alapdíjak fogyasztással arányos díjának bevezetésére. Emellett a módosítás az országosan egységes díjak bevezetése mellett egy olyan újraelosztó rendszer működtetését teremti meg, amely a víziközmű-szolgáltatók elismert indokolt költségszintjéhez igazodó bevételt biztosít – írta a tárca.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Maccska: ,,hogy" elé meg vesszőt teszünk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
Ezután is mossuk kezeinket,sőt lábainkat is rezsicsökkentéses vízzel!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Yoda69
Trukkoznek orbanek hogy a kínai aksigyarak vizdijat is magyar emberek fizessek meg
izéke
@NKF: te meg a fonnyadt répádat rángatod de már magadnak se kellesz :)))
Aki Én
@Maccska: ,,hogy" elé meg vesszőt teszünk.
Yoda69
@Aki Én: Romaniaban nem tanitani magyar. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.