Olyan, a NAV nevével visszaélő e-mailek terjednek, amelyek káros csatolmányt tartalmaznak – figyelmet a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

A kibervédelmi intézet figyelmeztet: a NAV nevével visszaélő, veszélyes e-mailek terjednekMTI/Illyés Tibor

A szervezet a honlapján csütörtökön közzétett figyelmeztetésben azt írta, a káros levél megtévesztően hasonlít egy valódi ügyfélkapus értesítési üzenetre, és a levél feladója is valódinak tűnik ([email protected]), a levél fejlécadataiból azonban kiderül, hogy valójában nem a NISZ Zrt. által üzemeltetett tarhely.gov.hu szolgáltatástól érkezik.

Felhívták a figyelmet arra:

a NISZ Zrt. által üzemeltetett tarhely.gov.hu szolgáltatástól érkező hivatalos értesítések – például az "új dokumentum érkezett a tárhelyére" – soha nem tartalmaznak mellékletet, hiszen egy ilyen dokumentum kizárólag az ügyfélkapus hitelesítési folyamat után érhető el.

Tehát ha egy ilyen értesítés csatolmányt tartalmaz, biztosan csaló üzenet – írták. A NAV nevével visszaélő levél .zip tömörített állományt tartalmaz.

A kibervédelmi intézet elemzése alapján a csatolmány információgyűjtésre készült káros, trójai programot tartalmaz, ezért azt javasolják, senki ne nyissa meg a levél mellékleteit.

A felhasználók mindig az ügyfélkapu hivatalos weboldalán jelentkezzenek be dokumentumaik megtekintéséhez – ajánlja a kibervédelmi intézet.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
És? A NAV is a maffiakormány pénzbehajtója. Azok is csak bűnözők.
jáger laszló
Védve vagyok!!
E-maileket nem olvasok!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Dr. Proktor
Már megkaptam, a megszólalásig hasonlít a NAV által küldött értesítőkhöz, csak csatolmány is volt ami eddig nem jött.
Lehet hogy belső munka, mellékállás az IT fiúknak?
izéke
@Dr. Proktor: mennyit követelnek? Küldd tovább orbánnak,hátha megnyitja amennyi esze van :))))
Dr. Proktor
@izéke: Nem nyitottam meg a ...gzx.zip végű csatolt fájlt, így nem tudhatom, ráadásul a Shift+Del billentyű kombinációval véglegesen töröltem, mindet mert a síma Del törlés csak a kukába rakja a levelet is és a csatolmányt is

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.