Hétfőn érkezik a Parlament elé az ország karácsonyfája – tudatta az MTI.

Hétfőtől egészen más hangulatban érkezhetnek a politikusok a ParlamentbeMTI/Mohai Balázs

Hétfőn érkezik – a katasztrófavédelem szakembereinek, a honvédség és a rendőrség munkatársainak közreműködésével – az ország karácsonyfája a Kossuth Lajos térre. A fenyő eddig egy hajdúszoboszlói családi ház kertjét díszítette – közölte az Országgyűlés Sajtóirodája szombaton az MTI-vel.

Mint írták, hétfőn reggel az Országgyűlés Hivatala több évtizedes hagyományokat követve felállítja az ország karácsonyfáját a Kossuth téren.

A felajánlások közül idén egy körülbelül 24 méter magas, 80 centiméteres törzsátmérőjű, 5 tonnás fenyőre esett a választás, amely eddig egy hajdúszoboszlói családi ház kertjét díszítette.

A közleményben jelezték, hogy a fenyőfa szállításakor esetlegesen forgalomkorlátozásra és várakozásra kell számítani várhatóan vasárnap 16 órától.

A korlátozások a Hajdúszoboszló-4-es főút- M4-es autóút- M0-s autóút- M7-M1 autópálya közös bevezető szakasz-XI. Budaörsi út-BAH-csomópont-XII. Alkotás utca-Krisztina körút-Széll Kálmán tér-Margit körút-Bem József utca-Tölgyfa utca-Margit híd-Jászai Mari tér-Balassi Bálint utca- Kossuth Lajos tér útvonalat érinthetik.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a szállítás időpontja szeles idő esetén változhat, mert ekkor nem biztonságos a daruval kiemelni a fát.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Várják,hogy mit hozott a Mikulás és a Jézuska karácsonyra!!??
Magyarul mennyi zsozsót pluszban!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
Lepényleső
Ki gondolta volna,hogy a daru erre is alkalmas,- s a fenyőt követően a parlamentbe lépőkre vár e vas?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.