Közel négyszer több nyugdíjas él szegénységben Orbán kormányzása óta – Írja közleményében a DK.

Orbán kormányzásának kezdete óta nem élt ennyi nyugdíjas a szegénységi küszöb alatt – A DK felvázolta a haditervet

A KSH legfrissebb adatai szerint 2010, vagyis Orbán Viktor kormányzásának kezdete óta nem élt ennyi nyugdíjas a szegénységi küszöb alatt, mint most. Közel a négyszeresére nőtt a puszta megélhetésért küzdő nyugdíjasok száma, amelyért az orbáni infláció, a rezsiemelés és az élelmiszeráremelés a felelős.

Az Árnyékkormány szerint azonnali, egyszeri pénztámogatásra és negyedévente fizetett nyugdíjkorrekcióra van szüksége a magyar nyugdíjasoknak. Hosszú távon pedig be kell vezetni a nyugdíjak svájci indexálását, hogy a nyugdíjak emelkedése ne csak az árak, de a bérek emelkedését is kövesse.

Az Orbán-kormány azonban mélyen az orbáni infláció mértéke alatt emeli a nyugdíjakat, így az idősek ellátása egyre kevesebbet ér a bolti pénztáraknál. Ezért a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után.

Mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, áremelések helyett nyugdíjemeléseket, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk.

Forrás: MTI-OS

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 16:34 ♂ 2010-től ki rabolta/rabolja ezt az országot?! Nem a román cigány gecid és bűnszervezete?! Közöld már azt is, hogy mikor érjük utól Romániát b+! A pofádat meg jártatod, idióta fideszbirka! Mi a qrva anyátokra vagytok büszkék a 13 év alatt, azonkívül, hogy Európa koldusháza lettünk, és szégyen lett magyarnak lenni a világban, hogy rohadjatok meg! Lassan már leköpik a magyart, ha kiteszi a lábát, Gecisztánból'! Takarodjatok a börtönbe!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Prímszámos Ferinek még sokat kell pedálozni a nyugdíjasoknál, hogy azt a mínusz 13. havi nyugdíjmegvonást elfelejtsék neki...!
rakitics41
@verőce21:Csak a történelmi hűség kedvéért és ha a prímszámos Feri a Gyurcsány, akkor nézz már utána, hogy nem Gyurcsány mínuszolta a nyugdíjasok 13.-ik havi nyugdíját, hanem Bajnai Gordon!Ne higgy a propagandának, és nézz utána annak hogy ki mit csinált!
verőce21
@rakitics41: a kis gordonka, feri kreálmánya a kormányrúdnál...! :)
Nézz utána, hogyan lett megválasztva...!
rakitics41
@verőce21: Az volt a kérdés, hogy ki mínuszolta a nyugdíjasok 13.- havi nyugdíját, akkor a helyes válasz Bajnai Gordon.Nem az volt a kérdés, hogy kinek a kreálmánya volt Bajnai miniszterelnöksége. Ne csináljunk már úgy mint Orbán Viktor, hogy mindent Soros György nyakába varr.A történelmet nem kell megmásítani csak azért hogy igazunk legyen.
verőce21
@rakitics41: és Bajnainak ki írta le egy A/4-es lapra, hogy mit kell csinálni...?
rakitics41
@verőce21: Te láttad hogy ki írt le , mert én nem.Az" azt mondtáknak "meg nm hiszek, mert az emberek nem mindig mondanak igazat, sőt azt is mondhatnám, hogy mindig a saját verziójukat adják elő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.