A nemzeti ünnep után karácsony előtt is Budapestre jön Recep Tayyip Erdogan, hogy tárgyaljon Orbán Viktorral.

A török államfő, Recep Tayyip Erdogan december 18-án Budapestre utazik a Magyar-Török Felső Szintű Stratégiai Együttműködési Tanács ülésére, mely az augusztus 20-án megkezdett budapesti tanácskozás folytatása lesz – írja az atv.hu.

Már megint jön Orbánhoz Erdogan

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (j) fogadja Recep Tayyip Erdogan török elnököt a Karmelita kolostornál 2023. augusztus 20-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az atv.hu-nak Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófönöke megerősítette, hogy Erdogan török elnök a Stratégiai Tanács ülésére jön Budapestre, és a látogatás a diplomáciai kapcsolatok felvételének 100. évfordulója is lesz, amelyet a két ország december 18-tól egy éven át kulturális évaddal ünnepel”.

A török elnök augusztus huszadikán járt Budapesten több ázsiai diktátor társaságában, akkor közösen megtekintették a tűzijátékot is. A megbeszélésen szóba került, mikor lehet tagja Svédország az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének (NATO), és bár Havasi Bertalan erre nem tért ki, a téma ezúttal is napirendre kerülhet.

A török törvényhozás elnöke korábban közölte, hogy a török parlament külügyi bizottsága rendes ügymenetben fogja megtárgyalni Svédország kérelmét. Fuat Oktay mindezt azzal magyarázta, hogy az ankarai vezetés számára nem olyan sürgető az ügy, mint néhány ország számára, így Törökország nem siet. „Svédország NATO-tagsága csak egyike a napirenden lévő, ratifikálásra váró nemzetközi megállapodásoknak (...) majd megvitatjuk, amikor eljön az ideje” – jelentette ki.

Forrás: atv.hu, Népszava

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
Politikai farokrázás csak amit ezek együtt művelnek...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@verőce21: neked már sikerült leküzdened magad a leg idiótább shikarik közé, gratulálok! :)
verőce21
@csak úgy...: Kijátszottad az ápolóidat újra, hogy ismét előkerültél Rózsi?
csak úgy....
@verőce21: rá kell mindent hagyni a képzelgös örültekre, az ö sorsuk elöre meg van írva, gyogyósan éltek és gyogyósan halnak!
verőce21
@csak úgy...: Ez a zagyválás nálad valami lázas önkívületi állapot?
csak úgy....
@verőce21: Kijátszottad az ápolóidat újra, hogy ismét előkerültél Rózsi? :)
te már a semmitmodásoddal lazán lekörözted shikarit, pedíg a ti kategóriátokban ö egy bajnok!
verőce21
@csak úgy...: A magyarok elárulásában te is egy buzgó bajnok vagy Rózsi...! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.