Tüttő Kata főpolgármester-helyettes vezeti az MSZP európai parlamenti (EP-) listáját – jelentette be a párt választmányának elnöke szombaton.

Megvan az MSZP-listavezetője, öt fontos feladatot lát maga előtt
Fotó: Facebook / MSZP

Hiller István az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón ismertette a választmányi döntést,

miszerint a listán Tüttő Katát Gurmai Zita frakcióvezető-helyettes, a nőtagozat elnöke, Harangozó Gábor volt EP-képviselő, Andor László volt uniós biztos és Bazin Levente miskolci önkormányzati képviselő követi.

Tüttő Kata elmondta, öt fontos feladatot lát maga előtt:

a legelső, hogy haza kell hozni az európai uniós forrásokat. Ez Magyarország és a helyi közösségek érdeke

- tette hozzá.

Közölte,

Magyarországnak barátokat kell szereznie, az MSZP volt az, amely bevitte az Európai Unióba az országot, most az a feladata, hogy bent is tartsa. "Ezt a házasságot, az Európai Unió és Magyarország házasságát meg kell menteni"

- jelentette ki.

Feladatként beszélt az európai szociáldemokraták megerősítéséről.

Válságos idők vannak, és ebben az időkben a vezetőknek az a feladata, hogy utat találjanak a közösségeiknek át a válságokon – mondta. Szerinte nem mindegy, ennek az útnak mik az építőkövei; a szociáldemokrata út építőkövei a biztonság, az esélyegyenlőség, a fenntarthatóság és a szolidaritás

- hangsúlyozta.

Tüttő Kata közölte, gondolkozni kell Európa jövőjéről.

Amikor az MSZP azt mondja, hogy erősebb Európát akar, akkor "nem több Brüsszelre gondol", hanem erősebb önkormányzatokra, helyi közösségekre

- közölte. Hozzátette: a válságokban látni lehetett, minél erősebbek a helyi közösségek, annál ellenállóbbak a válságokkal szemben.

Ötödik feladatként beszélt a nőügyekről, úgy fogalmazva:

"én nőügyekkel foglalkozom". Szerinte a nőknek olyan vezetőkre van szükségük, akik értik a mindennapos valóságot, a nők félelmeit, álmait, küzdelmeit, és amikor döntéseket kell hozni, akkor ezek megjelennek a döntésekben, legyen szó biztonságról, családról, fizetésről, az egészségről, vagy az elsősorban a nők vállát nyomó gondoskodási teher igazságosabb elosztásáról.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Tüttő jelölése jó döntés. Jó megjelenésű, szépen beszélő, nagytudású, művelt nő...jó hallgatni a bársonyos hangját, főleg, hogy még tartalmasat is mond.

Ő a befutó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.