Érkezik a soron következő mediterrán ciklon, ami pár fokkal enyhébb, de újra nedvesebb levegőt szállít majd fölénk – írja az Időkép.

Akár 20 centi friss hó is hullhat – mutatjuk, hol lesz rá a legnagyobb esély
Fotó: MTI/Komka Péter

Előrejelzésük szerint csütörtökig főleg a Dunántúlon hullhat nagy mennyiségű csapadék, a Győr-Nagykanizsa vonal mentén akár 30-40 milliméter.

Kedd reggel az agglomerációban és északon már előfordulhat hószállingózás, kisebb havazás, de legfeljebb lepel – 2, 3 centiméter friss hó hullhat.

Szerdára virradóan a Dunántúlon dél felől újabb hullámban érkezik a csapadék: a kezdeti esőt átmeneti ónos eső, havas eső, majd havazás váltja fel, szerda reggel nagyjából a Tatabánya-Pécs vonaltól nyugatra ébredhetünk havazásra. Napközben is főként az említett vonaltól nyugatra folytatódik a havazás, majd lassanként kelet felé terjeszkedik a csapadékmező, de a középső tájakon inkább eső, havas eső valószínű. Este a Dunántúl keleti részén, a főváros környékén és az Északi-középhegységben is havazás válthatja az esőt.

10-15, a Bakonyban és a Kisalföldön 15-20 cm hó hullhat

- írja az Időkép.

Forrás: idokep.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
A meteorológiában eddig az "akár" szó nem létezett. De az újhullámos nemzethy matyar meteorológiában akár elő is fordulhat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.