A bizonytalan gazdasági környezet, a megugró hitelkamatok és a magas infláció az idei évben még tovább enyhítette a vásárlási kedvet. 

A Pénzcentrum összefoglalójából derült ki, hogy volt, aki 3 millió forintnál is többet fizetett egy újépítésű lakásért négyzetméterenként, de gazdára találtak 12 négyzetméteres minilakások is, és volt, akinek közel 500 négyzetméterre volt szüksége.

Van egy kerület Budapesten, ahol 67 millió forintért kelt el egy luxuspanel

A fotó illusztráció. Pixabay cco

Az év végéhez közeledve szakértők összegyűjtötték a legérdekesebb ingatlanpiaci adatokat a fővárosból, ahol 885 ezer forint volt idén az átlagos négyzetméterár, az otthonteremtésre pedig 57 millió forint körül költöttek az ügyfelek.

Az ügyfelei között készült felmérés szerint novemberben a II. kerület lett a legkeresettebb fővárosi kerület, a második helyen a XIII. kerület, utána pedig Újbuda végzett. A befektetők által kedvelt belvárosi kerületek a negyedik és ötödik helyen maradtak.

Volt olyan panellakás, amely 67,2 millió forintba került: ennyit egy 72 négyzetméteres, erkélyes lakásért adtak a XIII. kerületben, Vizafogón.

További részletek a Pénzcentrum cikkében!

Forrás: penzcentrum.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Rám ne számítsanak
Nem vagyok 1 potens vevő!!
Előre szólok!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.