A NAV közzétette, hogy milyen jövedéki adókat kell fizetni 2024. január 1-jétől.

Már a NAV oldalán is megjelent: 41 forinttal drágább lesz a benzin 2024-ben

Fotó: Faludi Imre/MTVA

Így végleges lett, ami várható volt: 41,4 forinttal drágul januártól a benzin és a gázolaj adója is.

A hvg.hu cikke emlékeztet rá, hogy ebből a jövedéki adó emelése „csak” 32,6 forint literenként, azonban a 27 százalékos általános fogalmi adót a jövedéki adóval együtt számított árra teszik rá, vagyis a 32,6-nak a 27 százaléka automatikusan hozzárakódik az árhoz, így jön ki együtt a több, mint 41 forintos drágulás.

Ez azt jelenti, hogy a benzin egy literje után 152,55, a gázolaj literjéért pedig 142,9 forint adót kell fizetni jövőre.

Kivétel ez alól majd akkor lesz, ha a Brent kőolaj hordónkénti ára 50 dollár alá menne, akkor a benzin adója 157,55, a gázolajé 152,9 forintra ugrana meg.

Forrás: hvg.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
@KisTehen: Piaci áron szinte mindenhol olcsóbb a forint vásárlólétékékéhez képest a környező országok pénzének vásárlóértéke sokkal jobb , így ha a benzin pár forinttal drágább pl Szlovákiába ahol tankolok ,az ottani keresetemből sokkal többet veszek , mint egy magyar a magyar kútnál magyar keresetből pár forinttal olcsóbból , Tegnap tankoltam Szlovákiába 1,579 e 1 L 95 az euró középárfolyama 380 e 75 ec . Ti a kommunt nyomjátok kommunisták , mert ugye a szabályozott árat mindenki fizeti mert valakinek ki kell mert az állam nem teszi még az is fizeti akinek nincs autója , és nem használ üzemanyagot , ez is a gulyáskommunizmus egyik eleme volt .
Clavigo
@KisTehen: - lepény,,,te nagyon buta vagy.
csak úgy....
@KisTehen: tudod ökör ez úgy van ,hogy a libsik és az illibsik is a buta ,teszetosza ,öszödi ferkó áraihoz szoktak és nem a megszorító bokros viktoréhoz ,akinek csak a dalárdája nótázott és
nótázik a mai napig a rezsicsökkentésröl ,hogy megvédenek benneteket ökröket és ezt ti faxán be is vettétek! :) - egy fidesz szavazó értelmi képességét már a pisa sem tudja mérni..
Menőmanó
Most akkor mégis úgy táncolunk ahogy Brüsszel fütyül?
Sőt egyből meg is duplázzuk, ha adóemelésről van szó.
Elvileg a 2023. október 30-i euró árat kell figyelembe venni, ami 380 Ft körül volt, de geciék 420-al számolják.
Nem hallom, hogy az ellenzék tiltakozna!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.