Háromnapos üléssel zárja őszi ülésszakát az Országgyűlés, amely e heti tanácskozásán – kedden és szerdán – közel félszáz javaslatról dönthet – írja az MTI.

Belehúznak Orbánék karácsony előtt – Közel félszáz javaslatról dönthetnek a héten

A parlamenti honlapon olvasható napirendi javaslat szerint a hétfői ülésnap 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.

Leteheti a képviselői esküt a fideszes Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára, aki a közelmúltban elhunyt Turi-Kovács Béla (Fidesz), az Országgyűlés korelnöke mandátumát foglalja el.

Ezt követően három órán keresztül interpellációk, azonnali kérdések és kérdések hangzanak el, majd huszonkét előterjesztés bizottsági jelentéseinek és összegző módosító javaslatának vitáját folytatják le a képviselők.

Terítéken lesz egyebek mellett az építészetről szóló törvényjavaslat, a Magyar Honvédség iraki szerepvállalásáról szóló országgyűlési határozati javaslat és az az indítvány, amely alapján egyes munkakörökben megszűnik a kötelező orvosi alkalmassági vizsgálat. Szó lesz a Mi Hazánk két, az országgyűlési, illetve a fővárosi választási rendszert érintő kezdeményezéséről, a szuverenitásvédelemmel kapcsolatos indítványokról és az idegenrendészeti szabályok szigorítását tartalmazó, valamint a külföldi állampolgárok Magyarországon történő tartózkodását, munkavállalásának jogcímeit és feltételeit meghatározó kormányzati előterjesztésekről is.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Horizont: Azt se tudják, ezek a dombnyomogató "lelkiismeretük szerint, felelősen szavazó" bátor droidok, mire is szavaznak! Adott esetben akár a saját halálos ítéletüket is megszavazzák, annyira tisztába vannak az adott törvényekkel, amiről "döntenek"! Drága cirkusz bigott híveiknek! Az ellenzékbe meg úgyis belefojtják a szót, vagy jön a Brüsszel, Sorps Gyurcsány szöveg. Parlamenti demokrácia Made in Orbanisztán!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.