És a templomokat is.

Novák Katalin az építészetről: Látszik, mennyire szeretjük a sportot

Kép: MTI/Bruzák Noémi 

A magyar építészek munkái szerint modern, korszerű országban élünk, korszerű emberek vagyunk, akik tisztelik hagyományaikat, akik képesek világszínvonalon, de sajátosan magyart képesek alkotni – mondta Novák Katalin köztársasági elnök a magyar építészet napja alkalmából rendezett díjátadón szombaton a Pesti Vigadóban.

A magyar építészek munkáiban megmutatkozik a múlthoz való viszony, jelenünk hangsúlyai és hogy nyitottak vagyunk-e a világra – fejtegette az elnök. Novák szerint a súlypontok kijelölésében megmutatkozik, mennyire hangsúlyos számunkra a sport, a kultúra, és hogy mennyire odafigyelünk az emberek hétköznapi életére is. Azt is mondta:

Az a tény, hogy a Kárpát-medencében mintegy 3200 templom újult meg és 200 új templom épült, kifejezi, hogy mi az igazán fontos számunkra az életben.

Lázár János is beszédet mondott a rendezvényen. Az építési és közlekedési miniszter a kormány nevében minden magyar építésznek megköszönte, hogy részt vesz a 21. század országépítő munkájában.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
3200 felújított templom, 200 új építés és ez mind a magyar adófizetők pénzéből, hogy szakadjon rátok az összes templomtorony.
jáger laszló
Aha!!
Vedd úgy ,hogy konzultáltam a kormánnyal is...
Ezzel ez is letudva,,!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Sakk Matt
Van, aki az úszást szereti, ezért "tüzivíztározót" (fűtött medence) építtet a "gazdasági épület" (kastély) mellé!
Lepényleső
Sokan tudják mi fontos nekik,vannak akik csak sejtik,
- jogállamban a hasonló fontosságokért az elkövetőket hány évre ültetik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.