Jövőre több úton kell majd fizetni, ráadásul többet, mint amiről eddig szó volt.

Jön a fizetős M0-s, és ez még nem minden – Ezeket jelentette be Lázár minisztériuma

Kép: MTI/Soós Lajos 

A napokban közzétette a Lázár János vezette közlekedési minisztérium a 2024-es útdíjfizetésről szóló rendeletét. A 444.hu szerint a korábbi tervezetekben megjelentekhez képest:

Nő a díjköteles utak száma, valamint nő a matricák ára is.

Az éves országos vinyetta az idei 49 190 forintról 57 260 forintra drágul, az éves megyei sztrádamatricák 6660 forintba kerülnek majd az idei 5720 forint után. A tíznapos autópálya-használat 6400 forint lesz (most 5500), míg a havi vinyetták 10 360 forintba kerülnek majd (mostani áruk 8900 forint). Március 1-től egynapos matricát is lehet venni, ennek az ára 5150 forint lesz.

További 150 milliárd forintot sajtolnak ki az autósokból azzal, hogy bővítik a díjköteles úthálózatot

– emeli ki továbbá a lap. Két olyan megyében is lesz fizetős út, ahol eddig nem volt: Békésben az M44-es, Jász-Nagykun-Szolnok megyében pedig az M4-es és az M44-es.

Emellett az M0-es teljes szakaszát díjkötelesé teszik.

Ezzel sok budapesti életét nehezíti meg a kormány, mivel a Megyeri hídat használó autósoknak a városon keresztül kell eztán kerülniük, ha nem akarnak fizetni. De a főváros térségében matrica kell januártól az M6-os Ráckeresztúrig vezető szakaszára is, a teljes M31-esre.

Fizetőssé válik emellett Zalában az M76-os autópálya is, a Balatonszentgyörgy / Balatonberény csomóponttól a Keszthely-Fenékpuszta csomópontig.

Forrás: 444.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@Nessy: 35 éves koncesszio a kőbuta Lölő kezében...Kiváncsi vagyok,mikor szakad el cérna az emberekben... Sovány vigasz,,de a " krumplibogaraknak " is drágább lesz .. " Kinek mit intézett a qrmánya "...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Másol
basszátok meg az adóemelő kormányotokat geci ner
verőce21
Az autósokat meg fejni kell, fejni kell...! :)
percsi
Még több pénzlehúzás és még több dugó a városokban, már nem csak a főutakon, hanem a mellékutakon is.
Utána következik a dugódíj és bezárul a kör, lölőkéék dörzsölhetik a tenyerüket! Könnyű a helikopterről forgalmat irányítani! Felesleges pénzkidobás volt az M0-s.
Sámannus
@KisTehen: kellenek oda biciklisávok is ám!
Sámannus
A karbantartásra, fentartásra szolgáló koncesszió végletekig kiszolgálhatja a fenntartást az enddigi feltételekkel. Janó köcsögmá megint.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.