Egyedi új tábla jelent meg az Üllői úton: „sávváltás csak a 100E számára engedélyezett“.

Közösségi közlekedést segítő tábla miatt vinnyog a bukott főfideszes

Ehhez azért nem kell agysebésznek lenni, bár fideszes politikusnak attól még lehet magas. Forrás: Facebook

A hol fideszes, hol LMP-s, bukott közlekedési államtitkár Vitézy Dávidnak talán még jogosítványa sem volt soha, de azért bátran megmondja a tutit: Facebook bejegyzésben kritizálta a közösségi közlekedést segítő táblát.

Szerinte az Üllői úton a buszok lettek az új forgalmi rend legnagyobb vesztesei a korábbi buszsáv megszüntetése miatt, aztán „hirtelen megszületett a felfedezés, hogy a majd’ két éve a buszok előtt lezárt népligeti felüljáró még sincs olyan rossz állapotban",

így újra mehetnek a buszok, ezt segíti, hogy a nagykörúti csomópontban kapott a busz lehetőséget a balra kanyarodó belső sávban kielőzni a sort, majd sávot váltva mégis egyenesen haladni tovább a Kálvin tér felé – a kiegészítő tábla szerint erre csak a 100E jogosult" – idézi a hvg.

A volt közlekedési államtitkár szerint ugyan ő híve a közösségi közlekedés előnyben részesítésének, de azért „a KRESZ-ben vagy az útügyi műszaki előírásokban nehezen fog bárki ilyesféle megoldásra példát találni – eleve, hány autós látja és tudja értelmezni ezt a BKK-s járatszámra utaló kis táblát".

Úgy vélte, „itt lenne az ideje a kapkodás helyett a belső Üllői út forgalmi rendjét teljesen felülvizsgálni: szükség van itt biztonságos kerékpársávra, de a forgalmi rend ma kaotikus". Vitézy szerint a kerékpársáv mellett is elférne a buszsáv a Kálvin tér felé.

Amúgy a Ferihegyi gyorsforgalmi úton, a Nagykörút és a Podmaniczky utca kereszteződésében meg ezer más helyen van Budapesten olyan tábla, ami kizárólag a BKK járművei számára enged szabad utat egy forgalmi helyzetben. Ám úgy látszik, Vitézy már annyira beleélte magát abba, hogy polgármesternek jelöli vagy a Fidesz és/vagy az LMP, hogy könnyedén figyelmen kívül hagyja a tényeket.

Forrás: hvg
Fotó: Facebook

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
A tábla valóban érdekes, a KRESZ nem ismer ilyet, bár a célja érthető és nagyjából elfogadható. Dávid vitéznek meg volt rá ideje, hogy jó intézkedéseket foganatosítson, akkor csak kártékonykodott...
Aki Én
Qrvára nem látni az autóból, qrvára le is fogják szarni.
Dr. Proktor
Fideszes ide, fideszes oda, többnyire igaza van...
Sakk Matt
Aki nem tud magyarul, az nem érti! Jön egy török buszos, aztán simán sávot vált. Még csak meg sem lehet büntetni!
Yoda69
@KisTehen: Ugyanugy ahogy a fulop buszvezetok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.