A Demokratikus Koalíció szerint súlyos problémákat titkolhatott el a Roszatom az egyik belorusz reaktorában, amely akár a mag leolvadását is okozhatta volna. 

Atomkatasztrófától tart a DK
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Nem akarunk atomkatasztrófát, azonnal állítsák le Paks II építését!

- áll a part közleményében.

Súlyos problémákat titkolhatott el a Roszatom az egyik belorusz reaktorában, amely akár a mag leolvadását is okozhatta volna. A tervek szerint ugyanez a típus érkezne Paks II-re is – figyelmeztet a párt.

Az Árnyékkormány szerint Paks II építését azonnal le kell állítani, főleg, ha az építő még a biztonságát sem tudja garantálni.

Magyarországnak semmi szüksége egy újabb reaktorra, hiszen még az atomerőmű vezetője is megerősítette, hogy Paks I működését akár 2057-ig is meg lehet hosszabbítani.  Az adófizetők pénzét inkább szél-, nap- és geotermikus erőművekre, valamint lakásfelújítási programra kell költeni.

A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után, amelynek részeként meg fogjuk teremteni Magyarország energiafüggetlenségét, és csökkenteni fogjuk a magyarok rezsiszámláit. Mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, Paks II helyett megújuló energiaforrásokat, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk – írják.

Forrás: MTI/OS

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lvegh78
a magyar választók meg benneteket nem akarnak! Tegyetek úgy ahogy ti kéritek...
Yoda69
Paks I es Paks II is a csernobili erőmű technológiáját alkalmazza.
A többit mar tudjuk.
NKF
A DK a legerősebb szaregylet,Fletóval meg Klárikájával az élen! A többi szart már nem említem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.