Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter elfogadta Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója lemondásának visszavonását. A Nemzeti Színház vizsgálóbizottsága megállapította, hogy a teátrumban novemberben történt balesetért senkit sem terhelhet egyszemélyi felelősség.

Újabb fejlemények Vidnyánszky Attila lemondásával kapcsolatban
Fotó: Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója beszél, mielőtt Kásler Miklóssal, a Magyarságkutató Intézet főigazgatójával, tiszteletbeli elnökével aláírja a két intézmény közötti tudományos, szakmai együttműködési megállapodást a Magyarságkutató Intézetben 2023. október 18-án. MTI/Szigetváry Zsolt

A Nemzeti Színházban november 10-én történt balesettel kapcsolatban a színház belső vizsgálata lezárult. Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója visszavonta lemondását

 - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium szerdán az MTI-vel.

A Nemzeti Színház vizsgáló bizottságának megállapítása szerint a balesetért senkit sem terhelhet egyszemélyi felelősség. Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter elfogadta Vidnyánszky Attila korábbi lemondásának visszavonását. A nyomozó hatóság által a tárgyi ügyben hivatalból indított vizsgálat a jogszabályok által megszabott eljárásrendben zajlik

- hangsúlyozták.

Vidnyánszky Attila november 13-án nyújtotta be lemondását a teátrumban november 10-én történt baleset miatt.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
"A Nemzeti Színház vezetőjének lemondása indokoltnak látszik, de az rendkívül teátrális gesztusnak tűnik. Ráadásul ő nem közalkalmazott, illetve kormányzati tisztviselő, így rá a munka törvénykönyve szabályai vonatkoznak, vagyis nem le-, csak felmondhat, amit a kinevezési jogkör gyakorlójának tudomásul kell vennie. Csák János miniszternek pedig nem osztottak lapot ebben a jogviszonyban. Ezt a véleményt fejti ki Magyar György legfrissebb blogbejegyezésében, amelynek eredeti címe is sokatmondó: „Vidnyánszky nem le-, hanem csak felmondhat – egy igekötő meghatározó jelentőséggel bír”."

Bővebben: hirklikk.hu/kozelet/vidnyanszky-felmondasa-egyertelmuen-joghatalyos/424112
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
Vidnyánszky még itt van? Menjen haza katonának...vagy hadtáposnak, ha már lőni alkalmatlan.

Amúgy a nagy kapkodás elmúltával kiderült, mindkét lezuhant szereplő maradandó sérülést szenvedett.
vitriol
A baleset első perceiben több színész is állította, hogy szóltak vidnyánszkinak, hogy nem biztonságos az állványzat. Ezek a hangok utólag el lettek némítva, és a görény letagadta, hogy bárki figyelmeztette volna őt. Szeretik ezek a fideszesek a személyi kultuszt, csak nem vállalják az ezzel járó felelősséget! Ez jellemző a csúcstól a legaljáig!
vacsi
Egy ilyen balesetért senkit nem terhelhet egyszemélyi felelősség?! Ilyet csak egy idióta mondhat!
rücsü41
Munka jogban az üzemi balesetek esetén van objektív felelősség, mert olyan nem létezhet, hogy a bekövetkezett üzemi balesetért senki nem terhel felelősség!
Sámannus
Akkó má a Minyiputler is lemondhatna ám mert ő még sokkal több gazemberségé is felelős ám.
rücsü41
Még szerencse hogy annak megállapítása nem a színház dolgozóinak a feladata hogy kit terhel a felelősség a Nemzeti Színházban történt balesetért.Ha az ügyben a rendőrség is vizsgálódik akkor ők tehetnek felelősségre vonásra javaslatot, vagy egy munkaügyi perben a bíróság majd megállapítja ,hogy kit terhel a felelősség a két színész balesetéért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.