Egy kis hóutánpótlás érkezik ma északi hegycsúcsainkra egy északnyugat felől érkező frontrendszernek köszönhetően – jelezte az Időkép.

Visszatért a tél a hegyekbe, de mi várható karácsonykor?Széncinege egy behavazott fán a tatai Cseke-tó partján 2023. december 7-én. MTI/Bodnár Boglárka

Mint írják, a Börzsönyben és a Mátrában már havazik is, és a magasban újra hideg, fagyos levegő áramlik be, így az ünnepi hétvégén érkező csapadékmezők több hullámban hozhatnak havazást a hegyekbe.

Az ország többi részén nem lesz ekkora szerencsénk. Bár szombaton az ország északi felén többfelé havazhat, vasárnap, azaz szenteste napján nyugat, délnyugat felől az egész országot enyhe levegő árasztja el, így az előző nap lehullott hó gyorsan elolvad majd. Az enyhe levegő élénk, erős nyugatias széllel érkezik.

15 fok jön karácsonyra

Az ünnep első napjára még enyhébb levegő érkezik. Hajnalban, többfelé 5 fok fölött maradhatnak a minimumok, napközben az ország nagy részén pedig 10 és 15 fok közötti csúcshőmérséklet várható. Egy-két tartósan naposabb tájon kicsivel meg is haladhatjuk a 15 fokot.

Forrás: idokep.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.