Lezárult a boszniai cementgyár akvizíciója, ami azt jelenti, hogy a Mészáros Csoport tulajdonába került a Lukavac Cement d.o.o.

Mészáros Lőrinc hivatalosan is megkezdte a terjeszkedést BoszniábanMTI/Krizsán Csaba

Örömmel tölt el, hogy a Mészáros Csoport tovább növeli külföldi leányvállalatai számát, amelynek köszönhetően ma már nem csak a hazai piacon folytatunk sikeres üzleti tevékenységet. A Lukavac Cement d.o.o. egy olyan stabil lábakon álló, biztos eredménytermelő képességű iparvállalat, amelynek felvásárlása nagyban hozzájárul a hazai alapanyag-ellátási gondok mérsékléséhez is

– nyilatkozta Orbán Viktor barátja, az üzletember Mészáros Lőrinc a tranzakció kapcsán.

A 444.hu cikke arra is emlékeztet, hogy az eladó Asamer vezérigazgatója, Harald Fritsch már nyáron annak örült, hogy a boszniai cementgyár eladásával vállalata „újrafókuszálhatja tevékenységének földrajzi hatókörét Ausztriára és a Szlovák Köztársaságra összpontosítva”.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt. még júliusban szerzett kizárólagos tárgyalási jogot a cementgyár megszerzése kapcsán. Októberben adásvételi szerződést írtak alá a Lukavac kizárólagos tulajdonosával, az osztrák Asamer Baustoffe AG-vel, mostanra teljesítették a zárási feltételeket, átvilágítottak mindent, december 21-én a szerződést aláírták, a tranzakció lezárult.

Forrás: 444.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.