Az Alapjogokért Központ Budakeszi úti székházának korszerűsítése esedékes, a Fidesz-barát intézmény történetében – írta meg az RTL.

Az Alapjog Központ fejlesztése a közpénz elköltésének újabb módja

Fotó: Google Maps

A hatszintes épületet, melyet három évvel ezelőtt átalakítottak, most a közpénzes támogatásokból modernizálják.

Az Exedra Kft. nettó 170,7 millió forintos ajánlatával nyerte el a kormányközeli Alapjogokért Központ közbeszerzését, és vállalják a gépészeti korszerűsítést.

A projekt során a meglévő kazánok és hőközpont lebontásra kerül, helyükre két új helyiség kerül kialakításra. Az elavult szellőzőgépeket szintén eltávolítják, helyükre egy központi gépet telepítenek, és a fennmaradó területen raktár és iroda is létrejön.

Érdekes, hogy az épületet három évvel ezelőtt már átalakították, sőt, szaunát és konditermet is kialakítottak benne közel 300 millió forintból. Most mégis szükség van további korszerűsítésre.

Az Alapjogokért Központ tavaly nyáron költözött be exkluzív székházába, amit állítólag 1,4 milliárd forintért vettek meg, valószínűleg úgyszintén közpénzből.

Az RTL megírta, hogy az intézet "jogi elemző és kutatóintézetként" definiálja magát, mely a nemzeti identitás és szuverenitás, valamint a keresztény társadalmi hagyományok megőrzését tűzte ki célul.

Azonban kívülről nézve főként a Fidesz politikájának támogatását és nemzetközi kapcsolatainak építését láthatjuk testközelből.

Az Alapjogokért Központ szoros kapcsolatban áll a kormánypárti média és a KESMA-val, ahol vezetőjük, Szánthó Miklós is kuratóriumi tag. Az intézet munkatársai rendszeresen szerepelnek a kormányközeli médiumokban, mindig azonos álláspontot képviselve. 

Forrás: RTL

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rücsü41
Ez az épület olyan mintha Kőműves Kelemenék építették volna!Amit raktak estig, leomlott reggelre...No egy kicsit túlzó mondat, nem omlott le másnapra , de hogy a felújítás nem tartott sokáig , az biztos!Ha lehetne, most ne Kőműves Kelemenékkel csináltassák már meg a központot az urak!
namihami
A cél csupán a dolgozóknak létesítendő kellemes környezet! Pénz nem számít---ha a hívekről van szó!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.