2023-ban összesen 2021 fő embercsempész került reintegrációs őrizetbe – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) a hvg.hu megkeresésére.

Orbánék több mint 2000 embercsempészt engedtek szabadon 2023-ban
Kép: Unspalsh 

A BvOP-től azt kérdezték, hogy tavaly óta eddig hány külföldi állampolgárságú, embercsempészetért jogerősen elítélt, kiutasított fogvatartottat bocsátottak reintegrációs őrizetre.

Korábban azt lehetett tudni, hogy tavaly augusztus elejéig 1385 külföldi embercsempészt engedtek ki a magyar börtönökből. Ezek szerint tavaly augusztus óta 636 ilyen elítélt hagyhatta el a börtönök falait.

Ez egyben azt is jelenti, hogy tavaly augusztus óta átlagosan 127 rabot engedtek ki havonta, ami napi négyes átlagot jelent.

Magyarországon a döntés meghozatala előtt a fogvatartotti állomány 13 százalékát, 2600 főt tették ki a külföldiek, többségük embercsempészetért ült.

A kormány tavaly áprilisban fogadta el azt a rendeletet, amely a külföldi állampolgárságú embercsempészeket úgynevezett „reintegrációs őrizetbe” helyezi.

Miután a kormány lehetővé tette azt, hogy a külföldi embercsempészek szabadulhassanak, egyre több külföldi embercsempész lett érdekelt abban, hogy ügyében mielőbb jogerős ítéletet hozzon a bíróság.

Ha ugyanis megszületett a jogerős ítélet, az elítélt gyakorlatilag zöld utat kapott a szabadulásra.

A magyar rabok tetszését sem nyerte el a rendelet a hírek szerint, mégpedig azért nem, mert igazságtalannak tartották azt.

Forrás: HVG

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
És becsületszóra megígérték, hogy többet nem fognak embert csempészni.
Péter2
Ezért nem bíznak a magyar kormányba a környező országok ez a hír is végigfutott Európában , nem véletlen a szlovákok ellenőriznek a szlovák magyar határon , nap mint nap találkozom szlovák egyenruhásokkal , a bizalom amúgy sem volt nagy, most meg már abszolút nincsen .
vitriol
A környező országokkal szemben ez kimondottan aljas húzása volt orbánnak, ezért akár meg is kövezhették volna!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.