Jogi csata zajlik a szegedi önkormányzat és az egyházmegye között a szegedi véderdő egy részének kivágása kapcsán. Kiss-Rigó László püspök legutóbbi nyilatkozata után az egyházmegye most hivatalosan is reagált. "Az egyházmegye beruházásainál kiemelt szempont, hogy a társadalmi hasznosság mellett a teremtésvédelmi szempontok is mindig érvényre jussanak, hiszen az emberiség csak ezekre ügyelve válhat jó és gondos gazdájává a rá bízott teremtett világnak” A szegedi városvezetés és a püspökség között heves jogi csata zajlik. A városvezetés megtartott volna a püspöki stadion mellett egy hathektáros erdőt, ahova az egyház iskolákat építene.

Forrás: szegeder.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
@kereső: Én is ezen akadtam ki. Az ország egyik felét letarolja a NER a másik felét az egyház.
Megáll az ember esze. Rajtuk is meg a rájuk szavazókon is.
Kádár egyesek szerint sok mindent nem csinált jól, de az államot szétválasztotta az egyházaktól, nagyon helyesen és sikeresen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Horizont
@kereső: Templomba alig járnak. Nálunk a városban van egy katolikus általános iskola ahol a szülőknek (!!!) havonta egy misére el kell menniük, igazolni kell. Ezért vasárnap délelőtt sokan vannak. Marha jó...ja nem.
dr. prédikátor
@kereső: ma 7,44 re A lopás szinonímája körösztény módra!!!
Horizont
@dr. prédikátor: Ezeknél a fakivágás smafu. Rombolnak, pusztítanak!!!
Horizont
kolozsvaros.com/2024/01/16/kisskiralyek/
"Ez persze nem fogja megakadályozni Kiss-Rigót és Orbánt abban, hogy keresztülvigyék a tervüket. Mindkettőre egyformán jellemző ez a lánctalpas nyomulás, az ellentmondást nem tűrő törtetés, bárki, mindenki más érdekeinek nem csupán figyelmen kívül hagyása, hanem annak kéjes örömmel, boldog sikkantgatások közepette történő leszarása. Amit ez a két akarnok figura látványosan művel most éppen Szeged városával, és az ott élő emberekkel, lényegében pontosan ugyanez zajlik az egész országban. Kiskirályként funkcionáló helyi hatalmasságok élnek vissza az emberek indokolatlan birkatürelmével, taposnak el bárkit, fosztanak meg mindentől embereket, családokat, akár településeket is mindentől, a méltóságuktól is, ha érdekük úgy kívánja. És mimagyarok lehajtja a fejét, amit soha fel sem emelt, a jövőben sem tervezi felemelni, mert azt a kis időt már így is kibírja, aztán majdcsak lesz valami, jön majd egy varázsló és pálcája egyetlen suhintásával elűzi a gonoszt. Aha."
Horizont
"És mimagyarok lehajtja a fejét, amit soha fel sem emelt, a jövőben sem tervezi felemelni"
Döbbenetes mondat és fájóan igaz sajnos.
Nyírfa
...teremtésvédelem, püspöki stadion...ki lehet írni a határon: magyar nemzeti bolondokháza, nyelve a tolvajoké, népük keze már lemoshatatlanul enyves, de ők ezt így szeretik, mindazonáltal nem értik, hogy miért kerülik őket mint a leprásokat, de ezen ne csodálkozzon senki: a bolond azért bolond, mert kiesik a realitás a látóköréből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.