Déli országrészeket hóval borított be az újabb télies időjárás, a hőmérséklet fagypont körül mozgott – írta meg a Blikk.

Visszatért a tél: hóba burkolózott a déli országrész

Fotó: Pixabay

Az ország déli részén, különösen Pécs környékén, Magyaregregyen és Szentlőrincen, jelentős hóréteg keletkezett,

néhol a hó vastagsága elérte a 12 centimétert is.

A havazás és a hó főleg a hétfői kora esti órákban volt intenzív, és a hideg időjárásnak köszönhetően a hó nagy része meg is maradt. A déli területeken a szél viharos széllökésekkel kísérte a havazást, így a térségben egy igazi télies hangulat alakult ki.

A következő napokban továbbra is havas időjárás várható, de a hózáporok és viharos széllökések mellett napközben a hőmérséklet 0-5 fok között alakul.

Az esti órákban északon-északkeleten további hószállingózás és kisebb hózáporok lehetnek tapasztalhatóak. A nyugati, északnyugati szél a délnyugati részt leszámítva többfelé megerősödik, míg hajnalban -7, -1 fok között alakul a levegő hőmérséklete, különösen a szélvédettebb völgyekben lehet ennél hidegebb.

Forrás: Blikk, Blikk

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Azért ez költői túlzás okostojás. A Mecseken kívül gyakorlatilag nem maradt hó a déli országrészben.
www.kepfeltoltes.eu/images/2024/01/16/941h_2024.jpg
ágimami
Én is a déli országrészben élek, az este és éjjel volt egy ici-pici hó, aminek már nyoma sincs, (jelenleg is +3 fok van!( sőt egyenlőre nem is fog hó hullani, pedig most kellene, nem márciusban vagy áprilisban.
Tisztára megőrült már az időjájás IS!!!:DDD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.