„Magyarország és Svédország közötti bizalomépítés határozza meg a svéd NATO-tagság ratifikációjának időpontját” – nyilatkozta Bóka János, az európai uniós ügyekért felelős miniszter egy friss interjúban.

Bóka: A Magyarország és Svédország közötti kapcsolat lehet a svéd NATO-tagság kulcsa

Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter nyilatkozik a sajtó képviselőinek, amint megérkezik az EU-tagállamok uniós ügyekért felelős minisztereinek tanácskozására Brüsszelben 2023. november 15-én. Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Az MTI miniszter hangsúlyozta, hogy

kulcsfontosságú tényező a két ország politikai párbeszéde, és a gyors és hatékony előrehaladás döntő lesz a NATO-tagság jóváhagyásában.

Az interjú során Bóka János kitért az ukrajnai helyzetre is.

A miniszter azt mondta, hogy Magyarország álláspontja szerint rövidebb pénzügyi ciklusokra kellene tervezni az ukrajnai segítségnyújtás során. Emellett kiemelte, hogy fontos lenne átláthatóságot teremteni az Ukrajnába irányuló pénzügyi támogatás felhasználásával kapcsolatban.

Bóka azt is közölte, hogy az európai biztonsági architektúra jövője Oroszország részvételé nélkül elképzelhetetlen. 

"Nem tudom, hogy mikor gondolhatunk ilyen jellegű tárgyalásokra, vagy hogy kik vennének részt ezekben. Remélem, hogy az Európai Unió meghatározó szerepet játszhat ezeken a megbeszéléseken, amikor eljön az ideje"

- nyilatkozta a miniszter.

Az interjúban felhívta a figyelmet arra is, hogy az Európai Bizottság az elmúlt időszakban önálló politikai szereplővé vált, és saját politikai agendájával rendelkezik, amely nem mindig egyezik meg a tagállamok céljaival

Forrás: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Bla, bla, bla, bla. Ez is csak duma, mégpedig az orbánc szájából való! De mit is várhatunk a régi és újabbnál újabb csicskáktól, akik a közös pénzből jól megfizetve, önálló gondolkodásra képtelen módon fújják a betanult idióta orbáni eszmét? Bóka is gyorsan bemutatkozott már.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
@Shikari: ha 1 nyilas-anyabaszó mondja!
Sámannus
Kurvára szeretnétek már a tanárokat egyenesen a gulágra küldeni.
CsipkeRózsa
Egyszer már egyeztettek egymással a kapcsolatukról, akkor már kiderült, hogy minden rendben.
Billibácsi
Tisztelt bóka! Egy ilyen komoly fiatalember ne mondjon már ekkora hülyeséget! Árulja el név szerint kik azok a keményf**szú, egzisztenciájukat, családjukat, egyszerű létezésüket nem féltő frakció tagok, akik nem akkor és azt a gombot nyomják meg a parlamentben amit a falkavezér vezényel!
Yoda69
Akkor építsetek a bizalmat baromarc, de sovány disznó vagtaban.
Alfa
a terrorista barát kecskebaszók a békeszerető terrorista putyin parancsára papolnak

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.