A díjemelés csak a havi előfizetési díjakat érinti, a forgalmi típusú díjak változatlanok maradnak – írta meg a Portfolio.

Áremelés várható a Telekomnál 2024. március 1-jétől

Fotó: Facebook/Telekom HU

A Magyar Telekom bejelentette, hogy 2024. március 1-jétől éves inflációkövető díjkorrekciót alkalmaz, és a havi előfizetési díjakat 15 százalékkal emeli meg az ügyfélszerződéseknél.

A döntés mögött az áll, hogy a Központi Statisztikai Hivatal 2023. évi átlagos fogyasztói árváltozása 17,6% volt, és a Telekom a gazdasági és piaci folyamatokat, valamint az ügyfelek érdekeit figyelembe véve úgy döntött, hogy 15%-os díjkorrekciót alkalmaz.

A távközlési vállalat az Általános Szerződési Feltételeiben található inflációkövető díjkorrekciós klauzulára hivatkozik, amely lehetővé teszi számára, hogy a havi előfizetési díjakat a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett előző üzleti év éves átlagos fogyasztóiár-index alapján módosítsa. 

Az üzleti vezetékes szolgáltatással rendelkező ügyfelek a módosított havi díjakat márciusban kapják meg, míg a lakossági vezetékes, lakossági mobil- és üzleti mobil-előfizetők áprilisban kapják meg a számlájukat.

A Magyar Telekom díjkorrekciójával kapcsolatban a Portfolio említi, hogy más telekommunikációs szolgáltatóknál hasonló gyakorlatot alkalmaznak. A Vodafone például májustól 15,4%-kal emeli meg az árait, míg a Yettel tavaly 14,5%-os áremelést hajtott végre. A Telekom szintén a hivatalos inflációval összhangban, 14,5%-os emelést alkalmazott 2023. márciusától.

Forrás: Portfolio

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
A magyar gazdaság előre megy, nem hátra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.