Az időjárási helyzet Európában elég szélsőséges, a nagy részét hótakaró borítja, különösen a skandináv országokban, ahol több helyen meghaladja a fél métert is – tájékoztat az MTI.

Marad a rossz idő a hétvégén, de néha láthatjuk majd a napot is

Fotó: Pixabay

Egy hullámzó frontrendszer terül el Spanyolország keleti partjaitól a Földközi-tengeren át egészen a Kelet-európai-síkságig.

Ennek eredményeként a Balkánon nagy területen havazásra lehet számítani.

Emellett frontok érintik a Baltikumot és a Brit-szigetek térségét is, így ezeken a területeken változékony időjárásra lehet számítani. Ugyanakkor a kontinens belső részein délnyugat felől anticiklon érkezik, így ezeken a területeken napos idő várható.

A Kárpát-medencében vasárnap is folytatódik a stabil téli időjárás.

Északkeleten éjfél után átmeneti felhősödés várható, valamint foltokban zúzmarás köd képződhet. A felhős területeken később kiderül az ég, és napos idő érkezik, de napnyugta után fátyolfelhőzet érkezhet nyugat felől, de csapadék nem várható. A szél mérséklődik, délről északira fordul, az északnyugati határnál pedig élénkülhet meg.

Az éjszakai hőmérséklet általában -12 és -7 fok között alakul, de a vastag hóval borított területeken és fagyzugokban ennél hidegebb lehet.

A nappali maximum hőmérséklet vasárnap +1 és +6 fok között várható, de a havas területeken kissé hidegebb lehet. Sopronnál enyhébb időre lehet számítani.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.