Hétfőn köd és fátyolfelhők árnyékolhatják be a napsütéses időt. Csapadék az esti órákban fordulhat elő, északnyugaton akár ónos eső is kialakulhat. A legmagasabb hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.

Kiadták a figyelmeztetést: Ónos eső várható

Hétfőn országszerte fátyolfelhők szűrik meg a napsütést. A köd és rétegfelhőzet az északkeleti tájakon lassan csökkenhet. Az északnyugati, északi részeken késő délutánra borulhat be az ég. A délies szelet élénk, helyenként erős lökések kísérhetik – derült ki a HungaroMet előrejelzéséből.

Csapadék kialakulására késő este van esély, északnyugaton ónos eső is eshet. Győr-Moson-Sopron vármegyében elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki gyenge ónos eső miatt.

A nappali csúcshőmérséklet 2 és 7 fok között alakul. A felhősebb, párásabb északkeleti területeken ennél hűvösebb is lehet.

Hétfőn a melegfronti hatás miatt sokaknál jelentkezhet fejfájás, migrén, tompaság, dekoncentráltság, vagy akár alvászavar. Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint a gyulladásos és a görcsös panaszok is felerősödhetnek.

A szelesebb tájakon élőknél fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, emellett ingerlékenységet és nyugtalanságot is tapasztalhatnak. A kora reggeli órákban kopásos jellegű ízületi problémák jelentkezhetnek.

Forrás: Index

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.