Szankciókat sürgetett hétfői budapesti sajtótájékoztatóján a Jobbik-Konzervatívok alelnöke, országgyűlési képviselője azon cégek ellen, amelyek a magyar dolgozókkal szemben a vendégmunkásokat részesítik előnyben.

Orbánnak adna gyomrost a Jobbik: büntetné a vendégmunkásokat előnyben részesítő cégeket

Z. Kárpát Dániel felvetette: büntetőkamat mellett fizettessék vissza az ilyen vállalkozásoknak korábban kiutalt támogatásokat, hiszen nem azért kapták ezeket a pénzeket, hogy külföldieket vegyenek fel.

Példaként azt hozta fel: a támogatás visszaadása mellett sokakat irritáló módon szintén büntetőkamatot kell fizetniük azoknak is, akik a vállalt határidőre nem teljesítik egyes családtámogatások – így a csok vagy a babaváró – feltételeit.

Az állam legyen legalább ennyire szigorú azokkal a multicégekkel szemben, amelyek a magyar családok, a magyar adófizetők pénzéből kaptak vissza nem térítendő támogatásokat, több százmilliárd forint értékben összesen, majd ezeket nem arra használták, hogy magyarok munkahelyeit tartsák meg, fejlesszék, bővítsék

- sürgette a Jobbik politikusa.

Azt hangsúlyozta: Magyarországon a magyarok szülőföldön boldogulásának biztosítása kell, hogy az első szempont legyen. Z. Kárpát Dániel elmondta: javaslatát a közeljövőben országgyűlési határozati javaslat formájában terjeszti a törvényhozás elé.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Próbáld +de csak finoman!!csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.