Soproni Tamás polgármester szerint önkormányzati szinten érthető, ha van együttműködés akár a Fidesszel is vagy például a DK-val, és ez nem áll ellentmondásban azzal, hogy Donáth Anna egyébként nagyobb távolságot akar tartani a Gyurcsány Ferenc vezette párttól.

Soproni Tamás szerint az ásás szót emlegetni Zuglóval kapcsolatban veszélyes
Fotó: Soproni Tamás

Bár elvállalta a Momentum élére visszatért Donáth Anna felkérését, Soproni Tamás csak a nyári EP- és önkormányzati választásokig marad a párt elnökségében, utána azonban reményei szerint továbbra is Terézváros polgármestereként, inkább a helyi politikával foglalkozna, amely nagyban különbözik az országostól – írja a Telex.hu.

Soproni Tamás most a 444-nek adott interjút, amelyben többek között arról is beszélt, hogy

nagyon-nagyon magasról teszek helyben arra, hogy ki DK-s, ki LMP-s …

Ugyanakkor megérti a vidéki polgármestereket, Szombathelytől Miskolcig, hogy a pártpolitikát el akarják távolítani a helyi működésből.

Soproni Tamás szerint Donáth Anna tudja, hogy önkormányzati szinten együtt kell működniük az a pártoknak.

Igen, neki van egy erős kritikája a DK vezetősége felé. Az EP-választáson nem kell együttműködnünk, bár tudom, hogy van, aki bedobta ezt, de nincs ilyen választói igény. Az önkormányzatokban viszont barátságok alakultak ki különböző pártok képviselői között, nemcsak nálunk.

Többek között azt is elmondta, támogatja Karácsony Gergelyt főpolgármesterként. Szerinte a Fidesz bizonytalan abban, hogy kit indítanának vele szemben.   

Odaszúrt a Zuglót vezető MSZP-s Horváth Csabának, akivel szemben szintén van kifogása, nagyobb átláthatóságot várva a kerület működésében.

Vannak erős kritikáink, bár én nem ásom magam bele Zugló ügyeibe. Mondjuk az ásás szót ebben a kerületben emlegetni veszélyes.

A teljes interjú itt olvasható.

Forrás: 444.hu, Telex.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.