Ungváry Krisztián volt a Most jövök legújabb adásának vendége. Ebben a cikkben a történésszel készült 75 perces beszélgetésből szedtünk ki néhány erősebb idézetet. A legfontosabb: A Fidesz retorikájában Brüsszelt rendszeresen a Szovjetunió Moszkvájához hasonlítják, erről is megkérdeztük a történészt. „Ezeket egészen fájóan övön aluli ütéseknek tartom, ez szellemi kútmérgezés. Ezekért a dolgokért komolyan mondom, felelősségre kellene vonni az elkövetőket, nagy nyilvánosság előtt. Ugyanis olyan iszonyatos kárt okoznak ezzel az emberek fejében, olyan szinten járatják le a demokratikus intézményrendszert, ez kútmérgezés. Úgy tesznek, mintha mi valami kényszerből mentünk volna a Nyugat után, holott Magyarország kérte, hogy vegyék fel az Európai Unióba. Ki lehet lépni belőle, nem kötelező az ott-tartózkodás. Ezzel szemben a Szovjetuniót nem hívta ide senki. Ha a politikai konzekvenciáit nézzük, egy kutya az, hogy az egyik rendszer akasztott, gyilkolt, szétlőtte a fővárost és az...

Forrás: telex.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
és a végszó:
Ungváryval beszélgettünk még arról, hogyan emlékezhet majd az utókor az Orbán-rendszerre, hogy mekkora lehet a csalódott, illetve kiábrándult fideszesek tábora, hogy meddig maradhat fenn a jelenlegi rezsim, valamint hogy lehet-e jó egy édes bor is.
Alfa
a náci-keresztény-fasiszta-kommunista orbán és a fidesz szekta miatt útálják a magyarokat egész EURÓPÁBAN,és AZ EGÉSZ FÖLDÖN...
RonaGyuri
@Alfa: MOGA = Make Orbania Geci Against!!! =))
RonaGyuri
@KisTehen: látom te csak még nagyobb MARHA lettél, pedig nem voltál kicsi 2 éve sem!! =))
Pusztai
Tessék mondani, mennyi a szerepe az ellenzéknek abban, hogy ezt az őrült orosz pártiságot megette a egczi a néppel??
Nem lehet hogy a fidesz hazug kommunikációját képtelen volt ebben a témában is kezelni a demokratikus ballib??
Hogyan lehet, hogy 24 éve a fidesz csak hülyít és az ellenzék képtelen ütősen lereagálni a fidesz ocsmány hazaárulásra bíztató, ország tönkretételére hajazó szövegeit?
Nem lehet hogy az ellenzék egy kommunikációs csődtömeg, szarhalom???
Béla333
@Pusztai: 06.37
Ne mosd össze a teljes ellenzéket! Nézd meg, ki mit lépett a legutóbbi Uniós szavazáson, amikor a maffia rendszeréről kellett szavazni, alig 1 hete:

"A DK képviselői is „kávéztak” az Orbánról való szavazás helyett"
"Az Európai Parlament jobboldali néppárti kezdeményezésre nagy többséggel elítélte Orbán rendszerét, elutasította azt, hogy jogállam lenne és teljesített volna bármit a jogállamiság követelményeiből. A szavazáson nem vettek részt az ellenzéki DK képviselői, megoldották, hogy ne kelljen a vitában Orbán ellen szólni és ellene szavazni."
nepszava.us/a-dk-kepviseloi-is-kaveztak-az-orbanrol-valo-szavazas-helyett/

Ez nem kommunikációs baki, pláne hogy azóta sem magyarázták meg miért is tettek így!
Béla333
A magyar képviselők szavazása ebben a témában:
mepwatch.eu/9/vote.html?v=163628&country=hu

Megszavazta a Momentum 2 képviselője és Újhelyi is, ellene szavazott a maffiacsoport és a Jobbikos, míg a DK - élén Dobrev Klárával - nem vett részt a szavazáson! Vajon miért?
Kár lenne átsiklani ezen...
Pusztai
@Béla333: nem siklottam át, sőt, Bartussal vaalmennyire egyetértve és ha olvasod amiket írok akkor emlékezhetnél arra hogy soxor beírtam: GYURCSÁNYT ABSZ ALKALATLANNAK TARTOM A FIDESZ ELLENI POLITIKÁBAN!
bESZARI, NEM riposztozik 17 éve hagyja a maga elleni karaktergyilkot, pedig 1 sec alatt visszagyűrhetné és leégethetné a fideszt a geczivel az élen, de kussol.
Köszönjük meg Gyurcsánynak, - IS,- hogy a fidesz ámokfuthat pszihopata klepto és cezaromániás gazemberrel az élen.
2006-ba el kellett volna számoltatani a geczit a sikertelen állampuccskisérlet okán de akkor is kussolt.
Ha megteszi akkor a koala ma nincs ner nincs fidesz nincs ámokfutás, stb.
Béla333
@Pusztai: 08.56
Szerintem csak annyiban beszari a Gyurcsány, hogy nem tud/nem akar elszámolni a politikai "elit" elmúlt időszakban elkövetett bűncselekményeivel. A maffiózók is tudhatnak a másik oldal disznóságairól (amiből van bőven!) és viszont. Ezzel zsarolják egymást, ezért nem indult elszámoltatás egy kormányváltás után sem.
Nem beszariságról van szó, csak egymás zsarolásáról. És ebbe az is beletartozhat, ami ennél a szavazásnál történt. (Ha megkérik, nem tud nemet mondani...!!!)
És éppen ezért hiába is vár bárki a DK-tól érdemi politizálást, nekik éppen elég az, hogy ők legyenek az ellenzék legerősebb tagja, nekik más nem is kell!
Pusztai
@Béla333: "A maffiózók is tudhatnak a másik oldal disznóságairól (amiből van bőven!) és viszont. Ezzel zsarolják egymást, ezért nem indult elszámoltatás egy kormányváltás után sem."

Nincs pariban a kettő.
Béla333
@Pusztai: 09.06
Lehet, sőt biztos, hogy a maffiózók 2010 után nagyságrendekkel többet loptak a közösből, mint előtte az MSZP-vel közös bűnszövetségben. De a lopás az lopás akkor is ha csak "néhány" milliárdot lop valaki és akkor is ha ennél nagyságrenddel többet. És a politikai karrierje akkor is véget ér bárkinek (remélem!), ha bizonyítékkal alátámasztva mutatják be, hogy a közösből lopott valaki és a jelek szerint ezzel mégiscsak tudják egymást zsarolni!
Ahogy Kerék-Bárczy is mondta egy régi DK-s gyűlésről, hogy szóltak neki, hogy a korrupciós biciklit nem kellene túltolni, mert arra a teremben sokan rámennének!
Nem rácsodálkozni kell, hogy milyen bénán politizál esetenként a DK, hanem megérteni ennek az okát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.