Hideg kávéval arcon önteni egy bírót hivatalos személy elleni erőszak lehet, ráadásul ott a bűnismétlés veszélye.

Letartóztatták Portik Tamás fiát, mert kávét öntött a bíró arcába

Illusztráció: Pixabay.com

A bíróság csütörtökön elrendelte, hogy tartóztassák le a Fenyő-gyilkosság másodrendű vádlottjának fiát, aki kávét öntött a bíró arcába – tudatta a Fővárosi Törvényszék sajtótitkársága közleményben.

Felidézik: Portik fia kedden a Fenyő-ügy tárgyalására igyekvő Póta Péter bíró elé lépett, és közölte vele, hogy szerinte az apja ügyében törvénytelenül jár el, megsérti a jogait. A bíró jelezte a férfinak, hogy nem beszél vele, és megpróbálta kikerülni. Ezt megakadályozandó a gyanúsított a kezében lévő kávéspohár tartalmát a bíró arcába öntötte.

Az incidens következtében a bíró szemébe, arcára és ruházatára nagyobb mennyiségű hideg kávé került. A bíró kénytelen volt megállni.

A cselekmény hivatalos személy elleni erőszak megállapítására alkalmas, egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, fokozottan veszélyes a társadalomra az elkövetés módja és a sértett személye miatt.

A Budai Központi Kerületi Bíróság csütörtöki ülésén a Központi Nyomozó Főügyészség indítványozta, hogy bűnismétlés, valamint szökés, elrejtőzés veszélye miatt a bíróság rendelje el a gyanúsított letartóztatását, egy hónapra.

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.